Самостоятелният полумаратон в София ще има ново и атрактивно трасе,

...
Самостоятелният полумаратон в София ще има ново и атрактивно трасе,
Коментари Харесай

С ново трасе и ограничена пластмаса ще премине полумаратонът в София

Самостоятелният полумаратон в София ще има ново и атрактивно трасе, оповестиха уредниците от клуб " Бегач ". И тази година " Кауфланд София полумаратон ", който ще се организира на 12 май, ще включва бягания с дистанции по 5, 10 и 21.1 км.

Състезателите ще започват под специфична арка на " Орлов мост " и ще финишират на стадион " Васил Левски " през маратонския му вход. Трасето на полумаратона ще премине по бул. " Цариградско шосе " и бул. " Брюксел ", достигайки до летище София, а последният километър ще бъде в парк " Борисова градина ".

Самостоятелният полумаратон ще бъде първото огромно съревнование по шосейно, градско тичане в страната, което ще ограничи потреблението на пластмаса за еднократна приложимост, като я размени с устойчиви други възможности, оповестиха уредниците.

Сред ограниченията са замяната на пластмасови бутилки за еднократна приложимост с рециклируеми картонени чаши и алуминиеви фласки за многократна приложимост, разполагане на водни станции в експо зоната и по трасето, потребление на дървени принадлежности и картонена посуда в кетъринг зоната, разполагане на контейнери за събиране на боклуци от опаковки и други.

В зоната на финала на стадион " Васил Левски " ще се проведат безвъзмездни лекоатлетически игри и провокации за деца. В програмата влиза още надпреварата " RUN 4 EU " – самодейност на представителството на Европейската комисия в България. В него фокусът е ориентиран към децата в учебна възраст.

Съревнованието сред тях може да бъде на самостоятелен принцип на дистанции от 600 м до 21,1 км или групово, като тимовете имат опция да изминат цялото трасе на полумаратона, разпределено в щафета от по 5 км.

Регистрацията за полумаратона е отворена онлайн. Таксата за присъединяване в дистанцията 21.1 км е 49 лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР