Самостоятелна изложба живопис на Светла Дамяновска под наслов Неувяхващи подаръци

...
Самостоятелна изложба живопис на Светла Дамяновска под наслов Неувяхващи подаръци
Коментари Харесай

Светла Дамяновска с нова изложба живопис в Община Мездра

Самостоятелна галерия живопис на Светла Дамяновска под наслов „ Неувяхващи дарове ” беше публично открита в Община Мездра.

Експозицията включва 30 живописвани, хербарни и текстилни пластики, сътворени през последните години от авторката, която е организатор на Градската художествена изложба и ръководител на Литературен клуб „ Христо Ботев “ при НЧ „ Просвета 1925 “.

Културното събитие почетоха кметът на Мездра Иван Аспарухов, някогашният ръководител на Общинския съвет инж. Делян Дамяновски, секретарят на градското читалище Моника Петкова, сътрудници и другари на художничката, ценители на изобразителното изкуство.



„ Неувяхващи дарове ” е събрала 30 тълкования на флоралната хубост, която природата е основала, а аз съм увековечила посредством хербаризиране и надживописване, показа при откриването на изложбата Светла Дамяновска, която е и основен специалист „ Културно завещание и религиозни действия “ в Община Мездра.

Колоритът е разнороден: има работи с по-силни, провокативни тонове и други, изпълнени в пастелната гама, с цел да задоволят другите усети.



Картините са подобаващи за скромни дарове - подареното свежо цвете рано или късно увяхва, а картините са неувяхващи.

Малките картини ценово са по-достъпни за ценителите, само че в огромните художникът демонстрира своите благоприятни условия. Затова следващата година, в случай че събитията го разрешат, ви давам обещание една галерия от творби в огромен формат, която ще се споделя „ Стари рамки с ново наличие ”. Картините в нея ще бъдат в избавени от мен и реставрирани остарели орнаментални рамки, с чисто нова, моя, авторска живопис “, разкри в задатък Дамяновска.

Изложбата „ Неувяхващи дарове ” е подредена в Центъра за услуги и информация на жителите, който се намира на партерния етаж в постройката на Община Мездра. Тя може да бъде прегледана всеки работен ден в продължение на един месец.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР