Самостоятелна изложба - живопис и графика, на младата художничка Ивелина

...
Самостоятелна изложба - живопис и графика, на младата художничка Ивелина
Коментари Харесай

Младата художничка Ивелина Ивова подреди самостоятелна изложба в Община Мездра /снимки/

Самостоятелна галерия - живопис и графика, на младата художничка Ивелина Ивова беше публично открита в Община Мездра. Организатор на събитието бе Градската художествена изложба. Вернисажът почетоха чиновници в Общинската администрация, близки и другари на авторката, която неотдавна се дипломира в Университета по архитектура, строителство и геодезия, компетентност „ Архитектура “.
Експозицията включва 21 произведения на Ивелина - 12 живописни платна, нарисувани със сухи пастели, акварелни, акрилни и флуоресцентни бои: „ Бели цветя”, „ В небесата”, „ Гарвани”, „ Зима”, „ Контраст”, „ Огнен залез”, „ Полет “, „ Призрачна гора”, „ Сияние”, „ След буря”, „ Тайната гора” и „ Цветя”, и 9 графични работи, изпълнени с черен и цветни моливи, въглен и креда: „ Живот/смърт”, „ Измамна реалност”, „ Китайски дракон”, „ Лимонената къща”, „ Мистична гора”, „ Портрет на елф”, „ Портрет”, „ Стрелец” и „ Умора”.
„ Рисувайки своите черно-бели или цветни графични произведения авторката е основала цели светове (едновременно действителни и нереални), в които ние през днешния ден сме посетители, сподели при откриването на изложбата Светла Дамяновска, гл. специалист „ Културно завещание и религиозни действия “ в Община Мездра. Тя е доста прецизна в обрисуване и на общото, и на частното, майсторка на детайла, само че и спестовна откъм ненужни детайлности. Този баланс придава на творбите й пълноценност, като в същото време ги прави изчистени и премерени.
Живописните й работи също са доста забавни... Те пресъздават едни на пръв взор елементарни естествени гледки, само че обвеяни с мистичност и даже малко злокобни, като че ли сме се изгубили в царството на феите, самодивите и горските магьосници. Богатите нюанси на сините и зелени цветове, мъгливото размиване на силуетите и играта на сенките ни потапят в тези приказни светове - в дълбините на гората и в дълбините на небесата. Талантът да се пресъздават гледки и облици, намиращи се на границата сред действителното и въображаемото, запленява и кара фенът да почувства тръпката от нещо тайнствено и обезпокоително. А положителната творба на изобразителното изкуство би трябвало да влияе и да вълнува точно по този начин. “
„ Благодаря ви, че уважихте моята независима галерия, показа Ивелина Ивова. Много се веселя, че можете да разгледате рисунките ми, които са от последните 5-6 години. Надявам се всеки от вас да откри в тях нещо, което да му хареса! “
От името на Община Мездра заместник-кметът инж. Николинка Кътовска поздрави авторката с изложбата и й подари букет цветя. „ Искам да ти благодаря за позитивните страсти и за удоволствието, които ни подари през днешния ден с твоите картини, обърна се към Ивелина инж. Кътовска. Продължавай да рисуваш, тъй като го правиш добре и въздействащо. Пожелавам ти триумф и креативно ентусиазъм! Искам да ти пожелая и триумф в специалността, тъй като имам вяра, че в идващите години, с изключение на хубостта, която виждаме в твоите картини, ще виждаме и хубостта в твоите планове. Добре пристигнала си в нашия град с нови изложения и с нови планове с твоята визия за града ни! “.
Изложбата на Ивелина Ивова може да бъде прегледана до началото на м. юли във фоайето на втория етаж в постройката на Община Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР