Самопровъзгласилият се за президент на Беларус Александър Лукашенко заяви, че

...
Самопровъзгласилият се за президент на Беларус Александър Лукашенко заяви, че
Коментари Харесай

Лукашенко: Няма да допусна да ударят Русия в гръб

Самопровъзгласилият се за президент на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че няма да допусне на Русия да бъде нанесен " удар в тил " предвид на „ рисковата обстановка " в Украйна, съобщи Униан с позоваване на беларуската осведомителна организация Белта.

" Още един път удостоверявам, че от Беларус не би трябвало да има нито един удар против съветските войски в тил, в профил, по фланговете. И няма да има. “ – сподели Лукашенко.

Припомняме, украинската страна не е заявявала желание да нападна Русия през Беларус, нито е имала искания към непозната територия. Украинското управление неведнъж е заявило, че неговата цел е да възвърне целостта на Украйна в интернационално приетите й граници. 

Лукашенко обаче разгласи, че към този момент е наредил да се тестват на процедура дейности на беларуските военни на границата с Украйна за „ противопоставяне " и отбрана на тази граница. Той е разпоредил управляващите да „ подвигат по паника “ освен постоянните войски, само че и „ националното опълчение “, което е в развой на съставяне.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР