Самопровъзгласилата се Донецка народна република обяви тридневен траур във връзка

...
Самопровъзгласилата се Донецка народна република обяви тридневен траур във връзка
Коментари Харесай

Тридневен траур в Донецк заради смъртта на Кобзон

Самопровъзгласилата се Донецка национална република разгласи тридневен печал по отношение на кончината на националния актьор на Съюз на съветските социалистически републики Йосиф Кобзон, предава РИА „ Новости “.
 
Йосиф Давидович Кобзон, който с изключение на известен естраден артист беше и народен представител в съветската Държавна дума, умря в четвъртък на 80 години.

 
Поклонението пред тленните остатъци на артиста ще се организира в неделя, 2 септември, в московската концертна зала „ Чайковски “. Кобзон ще бъде заровен до майка си в еврейската част на Востряковските гробища.
 
„ 31 август, 1 и 2 септември 2018 година се афишират за дни на печал в Донецката национална република. По време на траура всички държавни знамена в Донецката национална република ще бъдат спуснати на половина “, написа в указа на президента Александър Захарченко, оповестен на формалната интернет страница на непризнатата страна.
 
Репертоарът на Йосиф Кобзон включваше към 3000 песни, отразяващи музикалната летопис на втората половина на ХХ век. Сред тях са съвсем всички най-хубави песни, основани от Дунаевски, Блантер, Тухманов, Фелцман и други руски композитори.-->

 
Това са всенародните шлагери " Смуглянка ", " А у нас во дворе ", " Старый клен ", " С чего начинается Родина ", " Я люблю тебя, жизнь ", " Мгновения ", " Темная ночь ", " День Победы ", " В городском саду " и доста други.
 
Кобзон е член на УС на Федерацията на еврейските общини на Русия. Певецът е посещавал неведнъж България, където е изнасял концерти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР