Самолетоносачът Шарл дьо Гол се връща в базата си в

...
Самолетоносачът Шарл дьо Гол се връща в базата си в
Коментари Харесай

Мистерия: COVID-19 попадна на самолетоносача Шарл дьо Гол, който не е акостирал от 15 март

Самолетоносачът Шарл дьо Гол се връща в базата си в Тулон предварително, откакто на борда му са регистрирани към 40 случая на коронавирусната зараза. Екип от военни лекари е изпратен на кораба, с цел да оцени обстановката и да откри по какъв начин моряците са се заразили, написа испанското издание El Mundo.

"Нямаме пояснение ", споделят военните.

Последният път когато „ Шарл дьо Гол “ дебаркира, това се случи в Брест, на западния завършек на Бретон, на 15 март. Оттогава никой нов не е стъпвал на борда на самолетоносача, прецизира Фокус.

Военномедицинската работа на Военноморски сили на Франция твърди, че е изпратила епидемиологичен екип до него.

„ Медицински екип с тестови системи дойде на борда, с цел да проверява случаите, които към този момент са регистрирани, и да предотврати разпространяването на инфекцията на кораба “, се споделя в известието на министерството на защитата. Заразените са под „ засилен медицински надзор “.

Изолацията на боен транспортен съд в намерено море дава положителни благоприятни условия за проучване на разпространяването на COVID-19. Защото е задоволително просто да се откри първият пациент и да се разпознава веригата на зараза.

Междувременно цифрите на сушата са много страшни: над 12 хиляди души са умряли от ковид във Франция.

Според представители на Министерството на защитата обстановката на борда на "Шарл дьо Гол " не провокира терзания. Екипажът наброява 1760 души. В това число влизат двадесет лекари, които имат разполагаем стая за хоспитализация на 12 пациенти, устройства за механична вентилация и скенер. На кораба има изолационна зона за до 127 души. Заразените моряци са сложени там.

Проведена е стерилизация на основните зони на самолетоносача, лимитирани са срещите сред моряците, неразрешени са събиранията на повече хора на едно място, а на някои членове на екипажа са били раздадени защитни маски.

Пандемията засегна и други самолетоносачи, да вземем за пример "Теодор Рузвелт " (САЩ). Всичко приключи с уволнението на командира на кораба, който изиска незабавната евакуация на самолетоносача, който в този момент е затънал на остров Гуам в Тихия океан. В резултат на разгорещения спор ръководителят на Военноморски сили на Съединени американски щати Томас Модли също подаде оставка.

Ситуацията на "Шарл дьо Гол " не провокира терзания във френското Министерство на защитата. Сега самолетоносача плава към Португалия и съгласно проекта ще дойде в Тулон. Той се насочва към това пристанище в югоизточна Франция, което е главната морска база на страната в Средиземноморието и ще дойде там до седмица.

Корабът е „ в цялостна бойна подготвеност и може да продължи акцията си, само че взехме решение да заложим на сигурността. Той към този момент се отправяше към дома, само че взехме решение да съкратим продължителността на пътешествието “, сподели министърът на въоръжените сили Флорънс Парли.

Самолетоносачът Шарл де Гол напусна базата си на 21 януари и се насочи към Средиземно море, където взе участие в бойните дейности против ислямистките групировки, настоящи в Ирак и Сирия. След това прекоси Атлантическия океан и взе присъединяване в европейските военноморски учения, извършени в Балтийско море.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР