Самолетната връзка между София и Скопие ще бъде осигурена от

...
Самолетната връзка между София и Скопие ще бъде осигурена от
Коментари Харесай

Полетите от Скопие до София ще са част от курсовете до САЩ и Канада на GullivAir

Самолетната връзка сред София и Скопие ще бъде обезпечена от българската компания GullivAir, като тя ще е част от курсовете й до Ню Йорк и Торонто. 

Това оповестява в. " Сега ", като цитира свои източници. 

Линията София-Скопие беше контрактувана по време на визитата на Кирил Петков в Северна Македония на 18 януари. Съмненията към подновяването й бяха свързани с това дали ще бъде рентабилна поради късото разстояние сред двата града. 

GullivAir обаче планува тя да бъде част от по-мащабна концепция за реализиране на директни полети от София до Северна Америка. Предвижда се и стартирането на довеждащи полети от Тирана и Солун, тъй че жителите на най-малко четири страни от Балканите да могат да летят с прехвърляне от София за Съединени американски щати или Канада.

Дори и да са полупразни самолетите по късите направления на Балканите ще бъде обезпечена заетостта на презокеанските директни полети. За да има стопански смисъл в късите полети, те ще бъдат изпълнявани от дребни самолети - " Гъливер " има с двумоторния европейски ATR-72, а цената ще бъде до 50 евро, оповестява " Сега ".

 В момента самолетната компания има единствено една постоянна линия до Бургас и лети чартърно до Малдивите, Доминиканската република и др. 

Авиокомпания GullivAir е учредена през 2001 от Янко Иванов. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР