Самолетна катастрофа в отдалечена провинция на Афганистан предизвика вниманието на

...
Самолетна катастрофа в отдалечена провинция на Афганистан предизвика вниманието на
Коментари Харесай

Американски военен самолет се разби в Афганистан

Самолетна злополука в отдалечена провинция на Афганистан провокира вниманието на осведомителните организации, откакто талибаните оповестиха, че са свалили американски боен аероплан. Пентагонът дълго отхвърляше коментар и случаят беше мистерия. Тази вечер представител удостовери в Туитър за злополука на аероплан Бомбардие, само че отхвърли той да е бил свален.

 © БГНЕС
Инцидентът е станал в провинция Газни, в Централен Афганистан, в регион под контрола на талибаните. В обществените мрежи беше публикувано видео с остатъци на аероплан Бомбардие на американските Военновъздушни сили. Говорител на талибаните разгласи, че са свалили американска машина в разследваща задача и са убити всички на борда, в това число висши офицери от Централно разузнавателно управление на САЩ. Още преди формалното известие от Пентагона, анонимни чиновници потвърдиха пред Ройтерс за злополуката, с конкретизиране, че в самолета са пътували по-малко от 10 души и няма данни той да е свален. Министърът на защитата отхвърли коментар.
Марк Еспър, министър на защитата на Съединени американски щати: Ситуацията ми е известна. Нямам какво повече да ви оповестя. С развиването на нещата, ще осведомяваме медиите.
Афганистанските управляващи обявиха, че изследват обстановката. Екип на Ройтерс е снимал военни, поели към мястото на случая.
Туриалай Хади, пълководец от афганистанската войска: Афганистанската полиция, армията и командоси получиха задача да стигнат до мястото и да оценят обстановката.
По-рано през днешния ден беше обявено, че се е разрушил пътнически аероплан на афганистанската национална самолетна компания с 83 пасажери на борда, само че оттова изрично опровергаха информацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР