Самолетите Су-25 ще бъдат ремонтирани в България в завода "Авионамс"

...
Самолетите Су-25 ще бъдат ремонтирани в България в завода "Авионамс"
Коментари Харесай

Караянчева покани руски инженери да ремонтират Су-25 у нас

Самолетите Су-25 ще бъдат ремонтирани в България в завода "Авионамс " и страната ни насочва покана към Русия в ускорени периоди съветски инженери и експерти да се включат в дейностите по ремонта. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на срещата си с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, заяви пресцентърът на Народно събрание. Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание, е на двудневно публично посещаване в Москва.

Цвета Караянчева означи активизирането на двустранните връзки сред България и Русия. Тя добави, че страната ни се стреми да работи в условия на взаимeн интерес. Смятаме, че Русия има своето значимо място в интернационалния разговор и България като член на Европейския съюз и НАТО може да бъде мост за положителни и градивни връзки сред Русия и тези две организации, акцентира още ръководителят на българския парламент.

Цвета Караянчева уточни, че няма спънка да развиваме интензивно съдействие в областите на туризма, селското стопанство, науката и образованието. Тя акцентира, че парламентите на двете страни водят натоварен разговор и си взаимодействат по линия на групите за другарство. Обсъдихме с госпожа Матвиенко опциите да се осъществят повече конферентни връзки и взаимни конференции сред българските и съветските парламентаристи, което съгласно нас ще помогне за още по-преки и ефикасни контакти, означи ръководителят на Народното събрание.

Цвета Караянчева и Сергей Лавров показаха значимостта на опциите за развиване на двустранните връзки в енергетиката и подчертаха, че двете страни поставят старания за поддръжка на тези връзки.

От съветска страна беше приветствана готовността на България да обезпечи преноса на газ от "Турски поток " към Европа, което ще помогне на България да укрепи ролята си на европейската газова карта.

По време на диалога беше маркирано и сполучливото съдействие по линия на присъединяване на "Росатом " в удължаването на живота на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй ". Подчертано беше още, че България е поканила "Росатом " да взе участие в процедурата за избор на стратегически вложител за създаване на АЕЦ "Белене ".

Цвета Караянчева напомни, че планът ще бъде осъществен изцяло на пазарен принцип и България няма да дава държавни гаранции или контракти за изкупуване на електрическа енергия на преференциални цени.

На масата на разговора постоянно се намира най-хубаво решение за народите на всички страни, означи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. По думите й разклонението към България на "Турски поток " може да се назовава "Балкански поток ". Строежът ще е в сходство с Трети енергиен пакет на Европейска комисия, добави тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР