Самолетите на Air Force One ще бъдат в нови цветове.

...
Самолетите на Air Force One ще бъдат в нови цветове.
Коментари Харесай

Boeing ще прави два самолета за Air Force One в сделка за 3.9 млрд. долара

Самолетите на Air Force One ще бъдат в нови цветове.

Дизайнът на самолетите на Air Force One беше изменен за финален път от президента Джон Кенеди през 1960 година Още по тематиката
Boeing изпреварва Airbus по поръчки на самолети през първото полугодие

Доставките на самолети на най-големия авиопроизводител са нарастнали със 7% през интервала
12 юли 2018
Airbus предвижда високи продажби през идващите 20 години

Компанията чака за този интервал да продаде 37.4 хиляди самолета на стойност 5.8 трлн. $
9 юли 2018
Boeing и Embraer основават взаимно сдружение, с цел да конкурират Airbus

Обединението е реакция на придобиването на мажоритарен дял в самолетната стратегия CSeries на Bombardier от Airbus
7 юли 2018 Най-големият производител на самолети – американската компания Boeing, е сключила контракт на стойност 3.9 милиарда $ за сглобяването на два самолета от модела 747-8, които ще се употребяват от Air Force One за транспорт на президентите на Съединени американски щати, оповестява Reuters. Самолетите, които ще са в алено, бяло и синьо, ще бъдат доставени до 2024 година, потвърдиха представители на Белия дом във вторник.

Как се стигна до договорката

Пентагонът разгласи съглашението във вторник, като обясниха, че предходният им контракт с Boeing към този момент включва дизайн, трансформация и доставянето на два самолета от модела 747-8 за президентската флотилия.

През февруари тази година се стигна до неофициално съглашение сред Boeing и Белия дом. Преди това Тръмп разяснява, че цената от 4 милиарда $ за предходна договорка на Вашингтон с основаната в Сиатъл компания е прекомерно висока и написа в профила си в Twitter, че поръчката би трябвало да се анулира. Впоследствие от Белия дом оповестиха, че новата договорка евентуално ще спести над 1.4 милиарда $ на американските данъкоплатци.

Документация на Boeing, която беше оповестена през февруари, за фискалната 2019 година демонстрира, че е планувана инвестиция за 3.9 милиарда $ за двата самолета.

Air Force One устоя в най-тежките условия

Моделите Boeing 747-8 са планувани да извършват транспорт на представители на Белия дом и да устоят на всевъзможни условия във въздуха, даже и при най-лошите сюжети като нуклеарна война. Също по този начин самолетите са модифицирани с военна авионика, система за самоотбрана и нови технологии за връзка.

Американски конгресмен заяви във вторник, че договорката има някои промени по отношение на първичната от февруари. Основната смяна е, че ще бъдат съединени два модела за 3.9 милиарда $ и ще са доставени през декември 2024 година

Тръмп съобщи в изявление за CBS, че новите модели ще бъдат с освежен интериор, а външно ще се разграничават от актуалните самолети, които се употребяват от времето на президента Джон Кенеди.

" Air Force One ще бъде необикновен, няма да има сходен на него в целия свят. Той ще бъде в алено, бяло и синьо, което съгласно мен е уместно. ", сподели Тръмп.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР