Самолети от ВВС на САЩ във въздушното пространство на Сирия

...
Самолети от ВВС на САЩ във въздушното пространство на Сирия
Коментари Харесай

Извънредно от Сирия! Американски изтребители откриха огън по руски щурмови самолети Су-25, , съобщава The Independent

Самолети от Военновъздушни сили на Съединени американски щати във въздушното пространство на Сирия откруха огън по съветски щурмови самолети Су-25, оповестява The Independent.

По думите на неназован американски служител, изтребители F-22 от Военновъздушни сили на Съединени американски щати са създали няколко предупредителни изстрела, откакто съветските самолети Су-25 са нарушили съгласуваната за полети зона, основана за отбягване на непреднамерени произшествия. След инфарктната обстановка съветските самолети са напуснали дадения регион.

Американски източник, съгласно The Independent, твърди, че описаната обстановка е траяла няколко минути, защото Су-25 не веднъж напушили разграничителната линия Изданието отбелязва, че и по-рано Централното командване на Военновъздушни сили на Съединени американски щати е посочвало, че съветски самолети постоянно нахлуват в зоната, следена от американската авиация.

В небето над Сирией е имало слижаване сред съветски и американски самолети, само че нищо изключително не е стало, са декларирали от пресслужбата на Централното командване (CENTCOM) на Съединени американски щати.

" Два F-22 са се оказали прекомерно близо до два съветски самолета, по тази причина са били употребявани каналите за връзка за попречване на спорове сред Съединени американски щати и РФ, с цел да бъде разисквана тази обстановка ", е декларирал представителят на CENTCOM. По неговите думи такива обстановки пораждат " по няколко пъти дневно и в тях няма нищо изключително "

Официално изказване от съветското военно ведомство към този момент няма.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР