Самолети на турските военновъздушни сили унищожиха вчера две огневи позиции,

...
Самолети на турските военновъздушни сили унищожиха вчера две огневи позиции,
Коментари Харесай

Турски изтребители унищожиха две огневи позиции на сирийски кюрди

Самолети на турските военновъздушни сили унищожиха през вчерашния ден две огневи позиции, от които сирийските кюрдски формирования "Сили за отбрана на народа " и партия "Демократичен съюз " обстрелваха турските градове по границата, заяви турската телевизия "А хабер ", представена от ТАСС.

По данни на малкия екран, по турския град Рейханлъ са били изстреляни 11 ракети, 9 от които се взривили в самия град. В резултат на обстрела умрял един сирийски жител, а 47 души са били ранени. На ракетно нахлуване бил подложен и град Килис. На негова територия се взривили четири снаряда, при което били ранени седем души.

Генералният щаб на турските въоръжени сили разгласи в събота началото на интервенция "Маслинова клонка " срещу кюрдските милиции в региона на град Африн, където живеят близо 1,5 милиона сирийски кюрди. По последни данни в хода на интервенцията самолетите на турските Военновъздушни сили са поразили 153 цели в Африн. Телевизия "Ска нюз - Арабия " заяви, че вследствие на въздушните удари в Африн са убити шестима цивилни и трима бойци от "Силите за отбрана на народа ". Турският общоприет щаб съобщи, че всички починали са "терористи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР