Самолети доставиха хуманитарна помощ в опустошения от наводнения Пакистан, преминавайки

...
Самолети доставиха хуманитарна помощ в опустошения от наводнения Пакистан, преминавайки
Коментари Харесай

Броят на жертвите на наводненията в Пакистан надхвърли 1200

Самолети доставиха филантропична помощ в разрушения от наводнения Пакистан, преминавайки по построения филантропичен „ въздушен мост “, а броят на жертвите надвиши 1200, съобщи Асошиейтед прес. Много фамилии и най-много деца са изложени на риск от заболявания и бездомност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обединените арабски емирства изпратиха за девети път аероплан с филантропична помощ в Исламабад, а Узбекистан - за първи. Военна избавителна интервенция на други места в страната е достигнала до повече от 3 милиона души, наранени от бедствието.

Външното министерство на Пакистан заяви, че още два самолета от Обединените арабски емирства и Катар ще дойдат в Пакистан по-късно през днешния ден, а турски трен, пренасящ помощни артикули за жертвите на наводненията, е на път.

Междувременно турска делегация, водена от министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, се срещна с пакистанския министър председател Шахбаз Шариф, с цел да му изкаже съболезнования поради жертвите и вредите от наводненията. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш ще посети Пакистан на 9 септември, с цел да види засегнатите региони и да се срещне с пакистанските управляващи. По-рано тази седмица той прикани света да спре да „ спи ” по време на смъртоносната рецесия.

Пакистанското външно министерство сподели в изказване, че самолетите са доставили хранителни артикули, медикаменти и палатки. По проект Шариф трябваше да пътува до ОАЕ на следващия ден, само че отсрочи пътуването, с цел да посети засегнатите от наводнения региони вкъщи.

Досега Пакистан е получил помощ от Китай, Саудитска Арабия, Катар, Турция, Узбекистан, ОАЕ и някои други страни. Тази седмица Съединените щати също оповестиха, че ще дават помощ на стойност 30 милиона $ за потърпевшите от наводненията.

Асим Ифтихар, представител на външното министерство, сподели на брифинг през вчерашния ден, че рецесията е придала меродавност на предизвестията на учените за изменението на климата.

„ Това не е интрига, това е действителност и би трябвало да сме деликатни “, сподели той.

Според първичните оценки на държавното управление опустошенията са предизвикали вреди на стойност 10 милиарда $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР