Самолетът Сухой супер джет сто на авиокомпанията Арофлот се приземи

...
Самолетът Сухой супер джет сто на авиокомпанията Арофлот се приземи
Коментари Харесай

Владимир Путин поиска мащабно разследване на причините за инцидента със самолета

Самолетът " Сухой супер джет 100 " на самолетната компания " Арофлот " се приземи спешно на 28 минута от полета на московското летище " Шереметиево ", откъдето излетя през вчерашния ден следобяд за Мурманск. При кацането се счупи предният колесник, възпламениха се моторите и пожарът бързо обхвана цялата задница на самолета. От " Аерофлот " оповестиха, че водачът е изискал позволение за спешно приземяване заради техническа причина, само че не дадоха детайлности.

Руският министър председател Дмитрий Медведев подреди да бъде основана специфична комисия, която да откри аргументите за злополуката. " Ространс контрол " стартира инспекции на " Аерофлот ", " Шереметиево " и държавната корпорация за организация на въздушното придвижване.

Скоро след излитането командирът на полета е изискал и получил от диспечерите позволение за спешно кацане. По-рано беше обявено и че при приземяването една от стойките на шасито е пробила резервоара, който се е възпламенил. Огънят бързо е обхванал цялата задница на машината, а след прекъсването на самолета неотложно е почнала евакуация.

В Мурманска област е разгласен тридневен печал в памет на жертвите.

Руският президент Владимир Путин изрече съболезнования на околните на починалите и настоя за в детайли следствие, което да откри аргументите за случая.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР