Самолетът с украинския президент на борда Володимир Зеленски на борда

...
Самолетът с украинския президент на борда Володимир Зеленски на борда
Коментари Харесай

Историческа среща: Байдън въведе Зеленски в Белия дом с прегръдка

Самолетът с украинския президент на борда Володимир Зеленски на борда се приземи в американската военновъздушна база " Eндрюс " край Вашингтон към обяд локално време (17:00 ч. по Гринуич, 19:00 часа българско време - б.р.).

" Догодина си връщаме украинското знаме на всички места по нашите земи, за целия ни народ ", сподели сбито президентът. 



Украинският президент дойде в Съединени американски щати със аероплан Boeing C-40B (военна трансформация на Boeing 737 NG) на Военновъздушни сили на Съединени американски щати от Жешов, Полша.

Програмата на Зеленски стартира със среща с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Освен това президентът на Украйна ще приказва и пред Конгреса.

Щатските медии оповестяват, че Джо и брачната половинка му Джил Байдън са посрещнали топло украинския държавен глава. След диалога се чакат и взаимни изказвания. 

Кадри от идването на Зеленски пред Белия дом разкриха, че Байдън и той беседват свободно на британски език. Американският президент прегръща украинския си сътрудник, хваща го за дясното рамо и по този начин го вкарва и в кабинета си, до момента в който първата дама стои в профил. 





Това е основна аудиенция на Зеленски в разгара на войната на Русия против Украйна. Само преди дни от Пентагона оповестиха, че ще дават на Киев Противовъздушна отбрана системи " Пейтриът ".


ТЕМА преди 9 часа 1163 преди 10 часа 829 преди 13 часа 1235
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР