Самолетът с германския канцлер Олаф Шолц и бизнес делегация се

...
Самолетът с германския канцлер Олаф Шолц и бизнес делегация се
Коментари Харесай

Шолц пристигна в Пекин

Самолетът с немския канцлер Олаф Шолц и бизнес делегация се приземи в Пекин, демонстрират данните от уеб страницата за следене на полети RadarBox, с което стартира първото посещаване на водач на страна от Г7 в Китай от три години насам, заяви Ройтерс.

Строгата политика на Китай за " нулев КОВИД " и възходящото напрежение със Запада направиха невероятно за водачите на огромните западни сили да посетят Китай, а китайският президент Си Цзинпин едвам в този момент възобнови пътуванията си в чужбина.

Но на фона на икономическото напрежение в Германия, породено основно от нахлуването на Русия в Украйна, Шолц ще се стреми да подчертае нуждата от продължаващо съдействие с Китай, настояват анализатори.

Шолц ще се срещне със Си и премиера в оставка Ли Къцян. Очаква се по време на срещите гостът от Германия да повдигне противоречиви въпроси като правата на индивида, Тайван и компликациите, с които се сблъскват немските компании на китайския пазар.

В навечерието на визитата му бяха отправени рецензии във връзка с визитата в Европейски Съюз и в немската държавна коалиция, основно от страна на Зелената партия и либералите, напомня Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР