Самолетът, превозващ Алексей Навални за лечение в Германия, кацна на

...
Самолетът, превозващ Алексей Навални за лечение в Германия, кацна на
Коментари Харесай

Навални пристигна в Берлин, ето къде ще спасяват живота му

Самолетът, пренасящ Алексей Навални за лекуване в Германия, кацна на берлинското летище "Тегел ", предадоха международни организации.

Машината се приземи малко преди 10 часа.

Самолёт с Алексеем только что сел в Берлине
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)
В болница „ Шарите “ в столицата на Германия го чакат, с цел да продължи лекуването му от хипотетично отравяне.

Частният аероплан излетя от сибирския град Омск след продължителни и интензивни диалози за изпращане на Навални за лекуване зад граница. Машината се е приземила на летище Тегел в 8,47 ч. локално време.

Навални е в кома, откакто, съгласно негови доближени, е бил токсичен.

Първоначално съветски медици възразиха против неговото превозване зад граница поради нестабилното му положение. Но през вчерашния ден вечерта лекарите дефинираха положението му към този момент като устойчиво и позволяващо пътуването.

Първоначално Ярмиш упрекна лекарите в болничното заведение в Омск, където бе признат за лекуване Навални, че го задържат, с цел да прикрият обстоятелството, че е бил токсичен. Болницата в Омск отхвърли тези изказвания, напомня ДПА.

За превозването на Навални в Омск от Нюрнберг, в Германия, дойде аероплан с медици. Организаторите на полета са представители на правозащитната организация, наречена "Кино за мир ".

Организацията работи в региона на отбраната на човешките права, добавя Франс прес.

Навални, дълготраен деятел против корупцията в Русия, припадна по време на полет от Томск за Москва, откакто преди излитането пил чай. Негови доближени считат, че в чая е имало отрова, напомня Ройтерс.

В същата болница през 2018 година беше лекуван различен съветски опозиционер - Пьотр Верзилов, превозен до такава степен от същата неправителствена организация, заела се с превозването на Навални. След като се възвърне, Верзилов също сподели, че е бил токсичен, напомня Франс прес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР