Самолетът на германския външен министър Хайко Маас, който пристига на

...
Самолетът на германския външен министър Хайко Маас, който пристига на
Коментари Харесай

Повреда и в самолета на германския външен министър преди визитата му в София

Самолетът на немския външен министър Хайко Маас, който идва на публично посещаване в България, е отлетял за София с един час забавяне. Причината е щета в самолета, съобщи БГНЕС.
Според немските медии повредата е в спомагателната турбина, която дава по-малко въздушно налягане за моторите. Хайко Маса пътува с А321 на Бундесвера. Това е третата щета на самолета за последния месец. А през февруари Маас се оказа блокиран в Мали, откакто самолетът даде недостатък и не излетя.
Припомняме, че единствено преди 5 дни немският канцлер Ангела Меркел се сблъска със самолетни проблеми.
Първата среща на Хайко Маас беше с премиера Бойко Борисов. В хода на диалога беше маркирано положителното двустранно съдействие в редица области. През 2018 година стокообменът сред страните е 8,153 милиарда евро, което е с 11.8 % повече от предходната година. Инвестициите от Германия у нас през 2018 година са в размер на 153,7 благ. евро. По време на срещата българският министър-председател Бойко Борисов уточни, че за страната ни остава приоритет запазването на трендовете на растеж на двустранната търговия, както и разширението на наличието на български артикули на немския пазар в браншове като електроника и електротехника, машиностроене, осведомителни технологии.
В по време на диалога бяха разисквани и опциите за задълбочаване на двустранното партньорство в секторите туризъм, обучение, просвета и просвета. Добър образец за съдействието е навлизането на модела на дуалното професионално обучение у нас.
Запазването на стабилността в страните от Западните Балкани, насърчаването на тяхната европейска вероятност, опазването на сигурността на външната граница на Европейски Съюз също бяха измежду тематиките на срещата. Фокус на диалозите беше и енергийната сигурност на страната, в това число посредством диверсификация на източниците, маршрутите и доставчиците на газ.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР