Самолетът, който във вторник привечер падна в Македония е намерен

...
Самолетът, който във вторник привечер падна в Македония е намерен
Коментари Харесай

Лоша новина от „ТВ 21“: Българският самолет се е разбил на непристъпен терен, търси се хеликоптер

Самолетът, който във вторник по здрач падна в Македония е открит в региона на връх Солунска Глава. Първоначалните информации гласят, че към този момент се знае мястото на рухването на „ Чесната “, предава скопският ефирен канал „ ТВ 21 “, представен от Фокус. 

Според информацията на медията, телата и останките на самолета се намират на 2200 м надморска височина на непроходим терен. Акцията във вторник вечерта е прекъсната поради неприятните метеорологични условия, а импровизирано се схваща, че управляващите в Скопие ще желаят помощ от прилежащите страни да дават хеликоптер, който може да се спусне на този характерен терен.

Днес следобяд избавителните екипи ще стигнат до мястото на злополуката с дребен аероплан край Скопие, при която починаха четирима български жители. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия авиационният специалист Ангел Борисов.

Борисов уточни, че мястото на случая е извънредно мъчно за хвърчене, защото съставлява поредност от високи върхове. Теренът е доста рисков и в този сектор не трябва да се случва отклоняване от маршрута, сподели той.

Той разяснява и смяната на решението на водача, който първо е изискал изключително кацане в Скопие, а по-късно е траял към София. Експертът позволи, че с изключение на неприятното време, пилотска неточност, би трябвало да се изследва и вероятността за отвод на мотора на самолета.

Георги Бошнаков и неговото семейство починаха при рухването на самолета „ Чесна “ П210Н на към 25 км край връх Солунска Глава, планината Якубица. Самолетът е летял от Охрид до София, а в 16,16 часа (17:16 българско време) връзките с кулата за надзор на полетите са прекратени. 
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: