Самолетът, който беше отвлечен от международното летище Сиатъл-Такома, се е

...
Самолетът, който беше отвлечен от международното летище Сиатъл-Такома, се е
Коментари Харесай

Смразяващи подробности: Похитителят на пътническия самолет в Сиатъл правил шантави маневри във въздуха, искал да се самоубива

Самолетът, който беше похитен от интернационалното летище Сиатъл-Такома, се е разрушил на остров в протока Пъджет Саунд, оповестиха американските управляващи. Машината е била похитена от 29-годишен монтьор със самоубийствени пристрастености, осведоми „ Фокс нюз “.


Причините за разбиването на самолета Air Q400 на компанията “Horizon” са, че мъжът е правил „ въздушни каскади във въздуха или неналичието на умения за ръководство на аероплан “. Това се споделя в известие на шерифското ръководство на окръг Пиърс, откъдето е похитителят.

От летището потвърдиха, че не е имало пасажери на борда на самолета. Всички действия на летището са били краткотрайно спрени.

От полицията разкриват единствено, че похитителят е „ мъж със самоубийствени пристрастености “. По непотвърдена информация, той е въздушен монтьор.

„ Действал е самичък. Той е на 29 години, живее в окръг Пиърс. Сега ревизираме предишното му “, обясниха от полицията.

По-рано се появи информация, че след излитането мъжът е приказвал с въздушния надзор, откъдето са му наредили неотложно да спре, само че той не е извършил нареждането.

#BREAKING Alaska Airlines says it is aware of an incident involving an unauthorized take-off of a Horizon Air plane from Seattle-Tacoma International Airport. This video was taken by a woman who lives south of the airport. She says this is the plane. (Courtney Jensen Junka) pic.twitter.com/Zh3E4aGfSk
— Fox26 News (@KMPHFOX26) August 11, 2018

„ Слушам въздушния надзор в кулата на летището на Сиатъл сега. Това е в действителност необичайно. Звучи като че ли диспечерите се пробват да научат някого по какъв начин да лети “, написа консуматор в Туитър.

Веднага американските военновъздушни сили са изпратили два изтребителя Ф-15 след пътническия аероплан. От там твърдят, че бойните самолети нямат виновност за злополуката. След като очевидци съобщили за разбиването на машината в морето, е изпратен транспортен съд на бреговата защита.



Появиха се и фрагменти с горящите парчета на самолета.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР