Самолет се върна на терминала на летището в Лондон Сити,

...
Самолет се върна на терминала на летището в Лондон Сити,
Коментари Харесай

Екоактивисти превзеха летището в Лондон, спряха полет

Самолет се върна на терминала на летището в Лондон Сити, откакто протестиращ против бездействието по отношение на климатичните промени беше задържан на борда му, съобшава Sky news.
Точно преди да излети за Дъблин, когато самолетът бил в края на пистата, деятелят станал и почнал да приказва за климатичните промени. Той отказал да седне и по този начин провокирал отлагането на полета.
В последна сметка след ареста и с 2 часа забавяне, пасажерите траяли пътя си за Дъблин.
Кадри, споделени в Twitter, демонстрират по какъв начин се е развила обстановката в самия аероплан.

Протестиращият е част от придвижването " Бунт против заличаването ", които към този момент 4-ти ден блокират разнообразни елементи от Лондон. Сега на техния прицел е летището.
По думите на протестиращите проектите да се разшири летището в източен Лондон на стойност 2 милиарда лири са в спор с уговорката, стихотворец от държавното управление страната да стане въглородно неутрална до 2050г, оповестява BBC.
Затова стотици стачкуващи се пробваха да затворят летището, с цел да извърнат внимание, че летенето също е нездравословно за климата. Полицията бързо се намеси и последваха всеобщи арести.

Ex Met Detective John Curran attested at @ExtinctionR protest at City Airport. He had glued himself to the pavement. 49 arrests there in total. #ExtinctionRebellion pic.twitter.com/qzVOCqHGUG
— Catrin Nye (@CatrinNye) October 10, 2019
Активистите на " Бунт против заличаването " стартират това, което назовават ​​тридневна " окупация на постройката на терминала в жанр Хонконг ".
За да предотврати нови блокади, полицията ревизираше идващите на летището с искане да видят бордните им карти и прекарваше пътуващите през непряк вход за терминала.
Говорител на летището в Лондон Сити посъветва пасажерите да ревизират настоящата информация за своя полет преди пътешестване.
" Продължаваме да работим в тясно съдействие със Столичната полиция, с цел да подсигуряваме безвредната употреба на летището, което остава изцяло отворено и работи ", сподели той.

Вчера палатки блокираха улиците в Уестминстър, водещи до площада на Парламента. Въпреки това и през днешния ден регионът към постройката и Уайтхол остана затворен за придвижване. Допускат се единствено велосипедисти и полицейски коли.
Протестът беше подсилен и от бащата на английския министър председател Борис Джонсън, до момента в който синът му призоваваше стачкуващите да съберат " миришещите си на хашиш " палатки и да се махнат.
Стенли Джонсън сподели на стачкуващите от придвижването " Бунт против заличаването ", че са ръководени от верни доводи в настояването си за свеждане до нула на въглеродните излъчвания.

Boris Johnson`s father Stanley has told us he`s happy to have been called an " uncooperative crusty`` by his son - for joining in the environmental protests in London.

Stanley Johnson spoke at the Extinction Rebellion gathering in Trafalgar Square earlier.pic.twitter.com/0nfGQxBylo
— Greatest Hits Radio News (@ghrnewsuk) October 9, 2019
Това е четвъртият ден от митингите против изменението на климата на придвижването " Бунт против заличаването " в централен Лондон и други огромни градове по света. Арестуваните от началото на митингите единствено в Британската столица към този момент са над 500.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР