Самолет с медицински екип излетя рано тази сутрин от Германия,

...
Самолет с медицински екип излетя рано тази сутрин от Германия,
Коментари Харесай

Самолет с медицински екип излетя от Германия, за да вземе Навални |

Самолет с медицински екип излетя рано тази заран от Германия, с цел да откара съветския опозиционер Алексей Навални на лекуване в болница в Берлин, заяви Би Би Си. 

Руските лекари обаче отказват да пуснат Навални да излети, така като състоянието му е прекомерно несигурно, с цел да пътува. 

44-годишният, откакто през вчерашния ден по време на полет от Томск към Москва му е станало неприятно и самолетът е кацнал спешно. След това е бил откаран в болница и подложен на командно дишане. Съществуват съмнения, че той е бил токсичен със мощно халюциногенно вещество.

Вчера на взаимна конференция водачите на Германия и Франция Ангела Меркел и Еманюел Макрон желаеха от Русия да даде изясненост към събитията, довели до утежняване на здравословното положение на Навални. Малко по-късно германският правозащитник и кино продуцент Яка Бизил съобщи, че всички нужни позволения за прехвърлянето на Навални от Русия в Германия са обезпечени. 

" Навални би могъл да дойде в Берлин още през днешния ден. В немската столица той ще бъде лекуван в болничното заведение " Шарите ". Цената на полета и на лекуването ще бъде покрита от частни лица ", посочи Бизил.

Алексей Навални е считан за един от най-яростните вътрешни критици на съветския президент Владимир Путин. 

В предишното доста съветски опозиционери са съобщавали за отравяния. През април предходната година в Уфа писателят и публицист Дмитрий Биков беше приет в болница и подложен в изкуствена кома. По-късно той съобщи, че е бил токсичен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР