Самолет на селскостопанскатата авиация дезинфекцира Карнобат от въздуха. На няколко

...
Самолет на селскостопанскатата авиация дезинфекцира Карнобат от въздуха. На няколко
Коментари Харесай

Изсипаха 5 тона дезинфектант над Карнобат, генерал Мутафчийски в недоумение

Самолет на селскостопанскатата авиация дезинфекцира Карнобат от въздуха. На няколко пъти денем машината облетя целия град и го посипа с 5 тона специфичен препарат, който е изцяло безопасен за хората, животните и растенията, заяви 24 часа.
Самолетът бил поръчан като подаяние от сдружението на локалните зърнопроизводители откакто се оказало, че техниката на компанията, която общината употребява, не може да се провре по някои тесни улици, с цел да дезинфекцира всички дворове и къщи. Кметът Георги Димитров разгласи цялостната стерилизация на града поради инфектираната с корона ввирус 39-годишна жена, която се завърна от Банско и 50 контактни с нея бяха сложени под карантина.
" Препаратът е със необятен набор на деяние на основата на бензалкониев хлорид, работи единствено против вирусите ", сподели кметът Димитров. Общината осигурила препарата, а зърнопроизводителите платили пръскането му със самолетга. Той работил единствено против вирусите, не бил нездравословен и за пчелите. Подобна стерилизация се прави за първи път в Карнобат. Освен поради Коронавирус 19 общината предизвести локалните поданици да не излизат от домовете си, до момента в който трае пръскането от въздуха.
По-рано през днешния ден ръководителят на националния спешен щаб военачалник Венцислав Мутафчийски изрази удивление по отношение на тази мярка. „ Безкрайно съм изумен какво прави този хеликоптер над Карнобат и с какво пръска. В момента се обработва за комари, тъй като в този момент би трябвало да се обработи за ларвите на комарите, с цел да не се развият. Ако е това, да, само че не е обвързвано с ковид. Иначе ще е доста комично “, съобщи той на въпрос за подхванатата от общината мярка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР