Самолет на пакистанските авиолинии с 99 души на борда се разби

Самолет на пакистанските авиолинии с 99 души на борда се разби ...

Пътнически самолет с 99 души се разби в жилища в Пакистан.


Самолет на пакистанските авиолинии с 99 души на борда се разби в Карачи, съобщи Би Би Си. Машината Airbus A320 на "Пакистан интернешънъл еърлайнс" е паднала върху жилищни сгради. Доста от тях са разрушени, става ясно от кадрите, разпространени в социалните мрежи. На мястото на инцидента се издигат гъсти облаци дим. Изпратени са спасителни екипи, както и армията, но няма големи надежди да бъдат открити оцелели при катастрофата. 

Засега не се съобщават евентуалните причини за авиокатастрофата. От компанията  "Пакистан интернешънъл еърлайнс" заявиха, че пилотът е съобщил в контролната кула за "технически затруднения" със самолета, но без повече подробности.

Самолетът е летял от Лахор за Карачи. На борда му е имало 91 пасажери и 8 души екипаж. Разбил се е в близост до международното летище "Джина", на което е трябвало да кацне. Инцидентът стана няколко дни, след като Пакистан възобнови търговските полети, спрени заради коронавируса. В страната се подготвят да отпразнуват края на Рамазана, като много хората се прибират по родните си места за празника. 

В последните години в Пакистан станаха няколко тежки авиоинцидента, припомня Би Би Си. През 2010 г. самолет на частната компания Airblue се разби край Исламабад и погуби всичките 152-ма души на борда - това е и най-смъртоносната авиокатастрофа в историята на Пакистан.  През 2012 г. машина Боинг 737-200 на Bhoja Air падна край град Равалпинди заради лошо време, като загинаха 121 души. През 2016 г. самолет на "Пакистан интернешънъл еърлайнс" избухна в пламъци, докато пътуваше към Исламабад, и уби 47 души. 

Източник: segabg.com