Самолет, на чийто борд е пътувал избягалият в Русия бивш

...
Самолет, на чийто борд е пътувал избягалият в Русия бивш
Коментари Харесай

Самолет с избягалия в Русия украински експрезидент Виктор Янукович кацна в Минск

" Самолет, на чийто ръб е пътувал избягалият в Русия някогашен президент на Украйна Виктор Янукович ", кацна в Минск, съобщи киевското издание УНИАН.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1990
Медията се базира на информация, публикувана от съветника в украинското министерство на вътрешните работи Антон Герашченко. " Самолетът дойде през днешния ден от московското летище " Внуково " към 15 часа (българско време) ", съобщи той, представен от медията без да разкрива детайлности.

Днес украинският народен представител във Върховната рада (парламента в Киев) от проруски настроената групировка " Опозиционна платформа " Иля Кива съобщи, че президентът на Украйна Володимир Зеленски би трябвало да сдаде пълномощията си на Янукович. " Това е единственият метод, по който  Зеленски може да избави живота си ", сподели законодателят, съобщи РИА Новости.

Янукович пое властта в Украйна през 2010 година През пролетта на 2014 година той избяга от страната си в Русия след митингите в Киев и други огромни градове. Поводът за недоволството на жителите бе отводът на управляващите да одобрят Споразумението за асоцииране на страната с Европейския съюз, подписано в края на 2013 година След отхвърли тогавашните управляващи получиха заем от Русия с доста преференциални условия.

След началото на съветската инвазия в Украйна се появи известие, че Москва желае да смъкна Зеленски от власт и да го смени с Янукович.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР