Самолет на австралийската авиокомпания Qantas започна полет без междинни спирки

...
Самолет на австралийската авиокомпания Qantas започна полет без междинни спирки
Коментари Харесай

Qantas започна най-дългия непрекъснат полет в света

Самолет на австралийската самолетна компания Qantas стартира полет без междинни спирки от Лондон до Сидни, който се чака да продължи близо 19 часа, оповестяват английски медии.

Qantas прави 17 800-километровото пробно пътешестване като част от научно проучване за методите за понижаване на най-малко отрицателните последствия от дългите полети за пасажерите и възстановяване на здравето на екипажите, отбелязва ДПА.

Преди по-малко от месец компанията сложи международен връх със свръхдълъг непрестанен полет сред Ню Йорк и Сидни.

За изпитателния полет аероплан от Лондон Boeing 787-9 Dreamliner е зареден оптимално с гориво. На борда има стеснен брой пасажери и багаж и никакви товарни колета. Със самолета пътуват към 50 души пасажери и екипаж.

Това ще бъде вторият път в историята, когато гражданска авиолиния прелита маршрута без спиране. През 1989 година Qantas извърши товарен полет сред Лондон и Сидни със аероплан Boeing 747-400, който продължи над 20 часа,.

Авиокомпанията стартира полети сред двата града през 1947 година, които в началото не престават пет дни с шест междинни спирки. Миналата година компанията стартира полети Пърт-Лондон, които са единствената директна връзка сред Европа и Австралия и не престават към 17 часа.

Миналия месец аероплан на Qantas сполучливо приключи най-дългия в света пряк полет на гражданска авиолиния от Ню Йорк до Сидни. Маршрутът от 16 200 км бе изминат за 19 часа и 16 минути, напомня Българска телеграфна агенция. Макар дистанцията от английската столица до Сидни да е с 1500 км по-голямо, се чака продължителността на полета като цяло да е същата поради удобната посока на ветровете, посочи авиопревозвачът
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР