Самолет, ангажиран в гасенето на големия горски пожар в Португалия,

...
Самолет, ангажиран в гасенето на големия горски пожар в Португалия,
Коментари Харесай

Самолет се разби насред португалските пожари

Самолет, зает в гасенето на огромния горски пожар в Португалия, се е разрушил през днешния ден (20 юни). Машината е паднала покрай Педрогау Гранде - центърът на огнения пъкъл, който до момента лиши живота на 64 души.

Веднага след случая е изпратен хеликоптер, само че самолетът Канадаеър по този начин и още не е открит. Истинска тайнственост настъпи към разрушения аероплан, като не се знае кой от всичките, гасящи пожара е. Два са порутгалските самолети Канадаеър, шест са испанските, три френските и два италиански.

Първоначалните информации бяха, че машината е португалска, само че източник от португалската гражданска отбрана разгласи пред организация „ Луза ", че и двата самолета са налице. Секретарят на държавното управление Жорже Гомеш даже разгласи, че „ няма информация за сходен случай ". Последната информация, обявена от „ Корейо де Маня " е, че машината е и испанска, ръководена от британски водач

В този най-засегнат регион бяха мобилизирани над 1000 пожарникари и девет профилирани самолета. Вятърът и жегата от над 40 градуса утежняват ситуацията и затрудняват работата на огнеборците. Днес се наложи евакуация на 18 села в региона на Коимбра.

Смята се, че огненият пъкъл, почнал в събота, е тръгнал от гръмотевица. Местни хора обаче виждат повода за мащабите на бедствието в постепенната подмяна на борови и дъбови масиви със мощно запалимите евкалиптови дървета, които се отглеждат за потребностите на хартиено-целулозната индустрия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР