Самолет А320 на авиокомпания Бритиш еъруейз, пътуващ от италианския град

...
Самолет А320 на авиокомпания Бритиш еъруейз, пътуващ от италианския град
Коментари Харесай

„Еърбъс“ А320 на „Бритиш еъруейз“ кацна аварийно на летище Базел-Мюлуз

Самолет А320 на самолетна компания " Бритиш еъруейз ", пътуващ от италианския град Бари за Лондон, извърши в ранния следобяд спешно кацане на френско-швейцарското летище Базел-Мюлуз заради появяването на пушек във вътрешността му, съобщи Агенция Франс Прес.

Причината за дима за момента не е известна. На борда е имало 165 пасажери и всички те са невредими , само че четирима души от екипажа са потърпевши от дима и за тях са обезпечени медицински грижи, сподели за Агенция Франс Прес ръководителката на пресслужбата на летището Вивиен Гаскел.
 
British Airways from Larnaca forced to make emergency landing after smoke was detected in the cabin
— AIRLIVE (@airlivenet)

Трафикът на летището беше пресечен за 20 минути. Три самолета бяха отклонени - два за Цюрих и един - за Щутгарт, а пет заминаващи излетяха с забавяне от към 25 минути, добави тя.

Гаскел сподели, че откакто било открито съществуване на пушек в самолета, водачът предизвестил за това най-близката контролна кула - тази в Базел-Мюлуз, а малко по-късно еърбъсът се приземил . Противопожарната работа на летището дружно със швейцарската работа за спешна помощ и пожарникари от близкия град Сен Луи реагирали неотложно, сподели шефката на пресслужбата.

Очаква се пасажерите по-късно д а бъдат превозени с различен аероплан до лондонското летище " Хийтроу ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР