Самолечението и свръхлечението на коронавирусната инфекция са две много опасни

...
Самолечението и свръхлечението на коронавирусната инфекция са две много опасни
Коментари Харесай

Антония Първанова: Свръхлечението на COVID-19 е опасно, Борисов изглеждаше предозиран с кортикостероиди

" Самолечението и свръхлечението на коронавирусната зараза са две доста рискови неща. Предстои занапред да забележим късните последствия на свръхупотребата на антибиотици без лекарско наставление ", това разяснява пред bTV известният педиатър и специалист в ръководството на опазването на здравето доктор Антония Първанова.

По думите й от време на време общопрактикуващите лекари, а и освен те, вършат свръхлечение.

„ Попаднах на много случаи, при които още при първите признаци хората получаваха рецепта с два антибиотика и кортикостероид “, сподели Първанова.

Тя даде образец с премиера Бойко Борисов, който е изглеждал по този начин, като че ли при лекуването му е било прекомерно с кортикостероиди.

„ Той несъмнено имаше отекъл тип и изглеждаше като човек, на който кортикостероидите са му предозирани “, добави Първанова.

По-важният въпрос от логистиката във връзка с имунизациите е по отношение на тяхната успеваемост и сигурност, счита тя.

„ Има доста въпроси, на които не сме получили отговор. Не сме видели досиетата на тези ваксини и нямаме информация какви са страничните им резултати. Изключително доста ме тормози желанието и поръчката на производителя да бъде освободен от отговорност от Европейската комисия “, добави Първанова.

По отношение на признатия от държавното управление Национален проект за подготвеност при пандемия тя разяснява, че това е „ чиновническо упражнение с политически нюанс “.

„ От 2006 година имаме подобен проект за битка с грипни пандемии. Той допуска да може да бъде обновен, само че в него се съдържат главните стъпки, по които би трябвало да се върви при една пандемия “, изясни лекарката.

Самата тя е изкарала коронавирусната зараза и има подозрение, че това се е случило два пъти .

„ Първият път беше доста по-тежко, със сериозен зной. Вторият път пък мина със загубата на подушване и по-кратък беше интервалът, през който боледувах “, описа Антония Първанова.

Първия път тя си е направила тест за антитела, а втория, поради клиничната картина и типичните признаци, не си правила тест.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР