Самоковският господар на ромската махала Александър Методиев, по-известен с прозвището

...
Самоковският господар на ромската махала Александър Методиев, по-известен с прозвището
Коментари Харесай

Бат Сали се фука с диплома за даскал, снабдил родата с тапии за юристи, адвокати и икономисти

Самоковският стопанин на ромската махала Александър Методиев, по-известен с прозвището си бат Сали извади на бял свят тапията си за висше обучение от тогавашния ВИФ „ Георги Димитров ” и днешна Спортна академия, научи HotArena. От нея излиза наяве, че някогашният народен представител е приключил с доста добър триумф, издържал е с петица държавния изпит и е придобил цели две квалификации – треньор по футбол и преподавател по физическо образование. Това се случило в далечната 1988 година, като преди този момент ромът минал през локалната гимназия, тъй като по Тошово време междинното обучение било наложително за всички. 

По-възрастните самоковци не си спомнят обаче мургавелкото да е следвал в миналото в София, въпреки че обичал да рита топката и в действителност имал изяви в „ Рилски състезател ”, а по-късно и в „ Беласица ”. Хвалел се, че с право го избрали за капитан, тъй като отбелязвал доста голове, имал стратегически взор към протичащото се на терена и бърза мисъл на кого по какъв начин да се подаде. Отделно бил и цар на дългите пасове...
Преди измененията на Сали му викали Сашо и работел в ресторантьорския бизнес в курорта Боревец. Там посрещал с ненаситност чужденките от някогашната Германска демократична република, Чехия и Полша. Дори понаучил немски, тъй като работата му го изисквала. След 1994 година почнал да упорства да го именуван не Сашо, а Сали, тъй като не бил ром, а турчин. Майка му също била туркиня, която можела да гледа не по-зле от Ванга на бучки кристална захар. Жената от дълго време е покойница, само че изпратена при свети Петър по мюсюлмански ритуал.

Името на бат Сали непрестанно се намесва в кавги – като се почне от изобретението му да направи частно енерго в енергото на циганската махала, мине се през фамилната естетика и се стигне до сюрията любовници, който го следвала и през днешния ден по петите. Ако се има вяра на мълвата имало за какво – Александър Методиев бил великодушен джентълмен, непрестанно разкарвал метресите си по екскурзии, плащал сметки, давал джобни и пазарувал коли за дарове и дипломи от известен столичен университет. Разбира се, договорката не правел в никакъв случай персонално той, а негови другари. Те пък препредавали нещата на свои другари. Така съвсем за нула време огромна част от момите около Методиев станали наперени висшистки. 

Многобройните родственици на Сали също имали тапии - най-много за адвокати, юристи и икономисти. Малцина от тях се осмелявали да практикуват занаята, тъй като не им се налагало – пари имало задоволително за всички, както и бизнес. Александър бил прекомерно удовлетворен от обстоятелството, че преди две години се отървал с санкция от 3000 лв. за безчинство на пътя, въпреки че извикал по мобилния си телефон роми, които да се разправят с ченгетата. Тогава на път за Костенец първокласното возило на самоковеца било спряно за инспекция от пътни служители на реда. Вместо усмивка и проявление на ваучър и шофьорска брошура от отворения прозорец лъснала депутатската карта на Бат Сали и полетели куп цинизми. Обидени от държанието му, униформените бързо сезирали прокуратурата, която завела дело за безчинство на пътя, написа Уикенд.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР