Самоков. Вицепрезидентът Илияна Йотова бе официален гост на честването на

...
Самоков. Вицепрезидентът Илияна Йотова бе официален гост на честването на
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави самоковската гимназия „Константин Фотинов“ за 125-годишнината ѝ

Самоков. Вицепрезидентът Илияна Йотова бе формален посетител на честването на 125-ата годишнина от основаването на самоковската гимназия „ Константин Фотинов “. Това оповестиха от прессекретариата на президента . „ Не са доста учебните заведения в България с такава славна история. Преди 125 години възрожденци с обич, национализъм и мисъл за просвещението на българския народ, трансформират Самоков в център на просвещението. Те не са останали единствено в книгите, има ги и през днешния ден. Съвременните възрожденци са учителите “, посочи в приветствието си вицепрезидентът.
„ Много ви дължи българското общество. Често пъти трудът ви не е оценен. Признанието не се мери единствено с финанси. Трябва различен взор на обществото към учителското дело “. С тези думи Илияна Йотова се обърна към учителите, като акцентира, че тяхната задача става все по-трудна. „ Трябва да се борите с доста провокации, до момента в който изграждате персони. Срещу вас са мощната конкуренция на интернет, изобилието от информация, подправените вести, най-страшното – подправените полезности “, съобщи Илияна Йотова.
Вицепрезидентът уточни, че гимназия „ Константин Фотинов “ 125 години ражда освен положителни експерти и учени хора, само че на първо място същински българи и мощни персони с сериозен взор към живота.
„ Ние, родителите, би трябвало да бъдем съдружници на българския преподавател изключително в този момент, когато експанзията залива класните стаи, децата ни са все по-отчуждени и поддържат връзка между тях посредством електронните устройства и по-малко с душите си “, посочи Илияна Йотова.
На учениците вицепрезидентът пожела да бъдат горди българи и в никакъв случай да не ги напуща възрожденският дух, който още витае по коридорите на гимназията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР