Самоконтролът и дисциплината са сред най-важните и необходими знания и

...
Самоконтролът и дисциплината са сред най-важните и необходими знания и
Коментари Харесай

Ето кои умения ценят най-много работодателите в Стара Загора

Самоконтролът и дисциплината са измежду най-важните и нужни познания и умения, които би трябвало да има личният състав в една компания или организация. Това са показали преди всичко 89,3 на 100 от работодателите в Старозагорска област, взели участие във второто за годината изследване на Агенцията по заетостта за потребностите на бизнеса от работна мощ. 
Резултатите от изследването през днешния ден бяха показани на съвещание на Областната комисия по заетостта, управлявано от заместител регионалния шеф Петя Чакърова, а в работата й взе участие и Янко Дуков, шеф на Дирекция „ Регионална работа по претовареност “ - Хасково.
Друга доста значима подготвеност, която би трябвало да има един чиновник или служащ, посочена от работодателите, е опцията за свободно другарство на български език. През идващите 12 месеца най-вече ще се търсят експерти с подготовка по специалностите шивач, заварчик, действен счетоводител и машинен оператор. Сред тези, за които се търсят фрагменти с висше обучение, най-търсени ще са машинните инженери. Повече от 76 % от работодателите срещат усложнения при намирането на работна мощ, сочат още резултатите от изследването. Очертава се и в идващите от 3 до 5 години още веднъж най-търсени да са междинните експерти в региона на машиностроенето, металообработването и металургията и висшистите с електротехника, електроника и автоматика и машинно инженерство. През идващите 6 месеца пък нов личен състав ще търсят единствено 22,1 на 100 от работодателите в Старозагорска област, по огромната част от които развиват бизнес в бранш промишленост. 
Анкетата на изследването, съдържаща 11 въпроса, са попълнили 200 работодатели от региона. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР