Самоизолацията, която е в сила за почти 50% от световното

...
Самоизолацията, която е в сила за почти 50% от световното
Коментари Харесай

Това е карантина: Кралят на Тайланд се самоизолира с цял харем в луксозен хотел

Самоизолацията, която е в действие за съвсем 50% от международното население, не подминава и кралете. Несъмнено за тях е много по-лесно да преживят изолацията в замък. Но може би най-лесно е за тайландския крал, който се е самоизолирал в първокласен хотел с антуража си, написа Днес бг.

Крал Маха Важиралонгкорн или Рама X е резервирал цялостен ходел в алпийският курор Гармиш-Паркенкирхен. Гранд Хотел Соненбихл е получил "специално позволение " от общинския съвет да приюти краля с антуража му.

67-годишният крал е изолиран с "харем " от 20 конкубинки и много сериозна численост прислуга, написа немският таблоид Bild. Не е ясно дали четирите съпруги на краля също са с него в Гармиш-Партенкирхен.

Навсякъде в региона къщите за посетители и хотелите са затворени поради рецесията с ковид, само че представител на общинския съвет съобщи, че е направено изключение за Гранд Хотел Соненбихл, тъй като "гостите са хомогенна група от хора, които не излизат ".

Все отново се е наложило 119 души от антуража на краля да се върнат в Тайланд, по съмнение, че са заболели от ковид.

Новината за самоизолирането на краля разгневи хората в Тайланд, които рискуваха законите на страната и подлагаха на критика намерено краля си онлайн. Според тайландското законодателство всеки, който подлага на критика монархията или краля, рискува 15 година в затвор.

Въпреки това хаштаг "Защо изобщо ни би трябвало крал " е споделен 1,2 млн. пъти за 24 часа в Twitter, откакто новината за пътуването на краля до Германия се разпростря в Тайланд.

Местното здравно министерство заяви в събота, че има 109 нови случая в страната, а общия им брой е 1245.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР