Сaмoизгpaдилият ce милиapдep Mapĸ Kюбaн има важен съвет за хората,

...
Сaмoизгpaдилият ce милиapдep Mapĸ Kюбaн има важен съвет за хората,
Коментари Харесай

Защо никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти?

Сaмoизгpaдилият ce милиapдep Mapĸ Kюбaн има значим съвет за хората, които желаят да натрупат благосъстояние: не използвайте кредитни карти.

" Нарежете кредитните си карти. Ако употребявате кредитна карта, не желаете да сте богати. Първата стъпка към замогването изисква дисциплинираност ", написа той в блога си още през 2008 година Кюбан признава, че му се желае да беше получил този съвет по време на 20-те си години.

" Кредитните карти са най-лошата инвестиция, която можете да извършите. Парите, които икономисвам от лихвите, без да имам дълг, са по-добри от възвръщаемостта, която можех да печеля, като вложих тези пари на фондовия пазар ", показва той пред Business Insider през 2014 година

" Мислех, че ще бъда талант на фондовия пазар. Докато не станах подобен, трябваше да си заплащам лихвите по кредитните карти на всеки 30 дни ", споделя той.

Компаниите за кредитни карти дават необикновено лесна опция да харчите пари, с които не разполагате. Повечето карти изискват единствено да плащате 1% до 3% от салдото си всеки месец - примамлива опция, в случай че бюджетът ви е дребен, само че и скъпа, поради лихвата. Може би по тази причина семействата в Съединени американски щати дължат общо над 1 трлн. $ по кредитни карти.

В Америка кредитните карти са същинска вяра: 71% от живеещите в страната имат най-малко по една кредитна карта, съгласно CreditCards.com. Все повече американци откриват нови сметки: към края на 2017 година в Съединени американски щати има 364 млн. открити сметки за кредитни карти, което е с 4.1% повече от края на 2016 година, регистрира Американската банкова асоциация.

Решението на Кюбан е да отървете от картите. Възгледите на милиардера са много рискови: той приема, че хората, употребяващи кредитна карта, ще поддържат финансов баланс, който натрупва рента. Но в случай че се употребяват отговорно, кредитните карти могат да ви оказват помощ да изградите добра кредитна история и даже да натрупате чиста облага.

Когато пораснете и започнете да ставате финансово самостоятелен, е значимо да създадете добра кредитна история, защото това ви разрешава да вършиме по-големи покупки в бъдеще, като автомобил или дом. Ето за какво финансови специалисти като предлагат да си откриете кредитна карта в университета.

" Вземете кредитната карта, тъй като доста ще ви помогне да изградите кредитния си рейтинг овреме ", поучава пред CNBC Бах, който е създател на финансови бестселъри и самоизградил се милионер.

Но би трябвало да я употребявате отговорно. " Не е нужно да употребявате доста кредитна карта, с цел да изградите своя кредитен рейтинг - просто би трябвало да плащате дължимото по кредитната карта в точния момент и да погасявате отговорностите си изцяло всеки месец ", изяснява специалистът.

Според Бах, в случай че се придържате към няколко съществени правила, можете елементарно да употребявате кредитна карта, без да навлизате в дълг.

Но в случай че се окажете в състояние да не плащате в цялостен размер, или в случай че към този момент сте натрупали задължения по кредитни карти, решението на Кюбан да разчитате единствено на пари в брой може да е най-хубавият вид за вас. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР