Самодивите ослепяват всеки, който наруши спокойствието им нощем. Това със

...
Самодивите ослепяват всеки, който наруши спокойствието им нощем. Това със
Коментари Харесай

Бродят Нощем Из Еленския Балкан, Облечени Са В Бяло! Ако Ги Закачиш Лошо Ти Се Пише, Ослепяваш! Те Са Сред Нас!

Самодивите ослепяват всеки, който наруши спокойствието им нощем. Това със боязън признават хората от Еленския балкан, уверени, че създанията са се появили към тях. Те описват по какъв начин залоствали вратите си и не си показвали на открито носа нощем.

Защото се тормозили, че ще останат слепи. И в действителност доста остарели хора от тази част на планината последователно губели зрението си.

Паниката към този момент е обзела популацията в тази част на планината. По-възрастните поданици са безапелационни, че гората е цялостна с митични създания. И по тази причина залоствали вратите си с няколко катинара вечер.

Местните поданици са уверени, че самодивите в действителност ослепяват тези, които нарушават спокойствието им нощем. Те са безапелационни,че горските създания съществуват и по тази причина гледат да не се движат през нощта в гората или по тъмните места на селата.

Първите клюки за митичните създания идват още през седемдесетте години на предишния век. Тогава дядо от този регион почнал внезапно да губи зрението си. Тогава той решили отишъл при Ванга в Рупите.

Пророчицата незабавно по попитала дали не е срещнал фея. Думите й го предиздвикали да онемее от потрес. Но той си спомнил, че в една дъждовна вечер видял тайнствена жена да се навърта към стадото му.

Той въобще не заподозрял, че това може да е фея. Овчарят се загледал в белите й облекла и малко по-късно почнал да ослепява.

След този случай легендата за горските същества не серпантина да обикаля селищата и махалите в Еленския Балкан. Най-силно самодивите били усещани от овчарските кучета, написа Пик.

Те се държали доста необичайно вечер, когато стопаните им прибирали стадата си. неведнъж те напряко подивявалии виели против луната с часове.
Tags: ОЩЕ ПРОРОЧЕСТВАМИСТЕРИИНЛОизвънземниКОНСПИРАЦИИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР