Самоделно взривно устройство е гръмнало вчера следобяд в селския имот

...
Самоделно взривно устройство е гръмнало вчера следобяд в селския имот
Коментари Харесай

Взрив от бомба стресира жителите: Атакуват повторно известен врачански адвокат

Самоделно взривно устройство е гръмнало през вчерашния ден следобед в селския парцел на юрист Красимир Босев, съобщи „Конкурент“. Малко по-рано от полицията оповестиха, че сигналът е получен в 15,40 часа.

Жители на село Войници съобщили, че в двора на адвокатската къща е гръмнала бомба. При детонацията няма потърпевши хора, в къщата нямало никого. Взривната вълна е счупила два прозореца.

На местопроизшествието е осъществен оглед в наличието на чиновници на профилирания отряд за битка с тероризма. Иззети са разнообразни по тип съставни елементи от самоделно взривно устройство. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Това не е първа офанзива против Босев. Припомняме, че през октомври 2019 година бомба избухна една нощ в гаража на жилищната постройка в центъра на Монтана. В него е имало нов джип, благосъстоятелност на известния юрист.

Тогава бомбата гръмна измежду нощ и нанесе доста вреди на жилищата в блока. Ситуацията беше сериозна, защото кооперацията е газифицирана.

Взривът избухна на 6 октомври 2019 година към 3,15 часа. Бомбата провокира пожар. Взривната вълна мазета стъклата на жилищата в блока, а колата на юриста изгоря изцяло. От ударната вълна едната врата на гаража е изхвърча на 10 метра.

Бомбаджията, заложил устройството в гаража на известния в Монтана юрист към този момент е пандиза. Известен е с прякора Баджика и е наказан на 8 години затвор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР