Само защото всеки ваш миг е запълнен с някаква дейност,

...
Само защото всеки ваш миг е запълнен с някаква дейност,
Коментари Харесай

7 знака, че не организирате времето си правилно

Само тъй като всеки ваш момент е напълнен с някаква активност, не значи, че управлявате времето си вярно. Значи, че просто сте доста заети. В резултат на което евентуално се чувствате уплашени и претрупани.

Организацията на времето може да повлияе на всеки аспект от живота ви, написа Inc.com. Затова е значимо да разгледате тези седем признака, че към момента не се справяте задоволително добре с нея.

1. Често закъснявате за срещи и с крайните периоди.

Закъсненията вършат доста неприятно усещане, по тази причина би трябвало да извършите всичко по силите си да се преборите с тях. Излизайте по-рано и си оставяйте най-малко 10 минути " буфер ".

2. Не поставяте себе си преди всичко.

Вечно се преценявате с графиците на другите и се стараете да е комфортно за тях. Така сте принудени да тичате нагоре-надолу, с цел да удовлетворите потребностите на всички, с изключение на вашите. Вместо това би трябвало да поставяте своите най-важни задания преди всичко.

3. Не си извеждате персонални цели.

Хубаво е да си вършиме описи, в които подреждате дилемите по значимост. Иначе ще се загубите в морето от задължения и най-после ще ви се коства, че сте отделили доста време, а не сте свършили съвсем нищо.

4. Постоянно си търсите оправдания.

Извинението " нямам време за това " не трябва да участва в репертоара ви. Време постоянно може да се откри, просто е потребност добра организация.

5. Нерешителни сте.

Отделяте ли доста време, с цел да вземете даже и най-простото решение? Не всичко в всекидневието си коства да му отделяте толкоз внимание. А и в множеството случаи можете да измененията посоката си на деяние в процеса на работа.

6. Твърде изморени сте.

Когато не отделяте задоволително време за отмора, не сте ефикасни и в работата си. Всяко обвързване ви лишава повече време от нормалното и крайният резултат не е приемлив. Затова се старайте да релаксирате пълноценно, когато можете.

7. Не можете да казвате " не ".

Няма нищо неприятно в това да откажете услуга или задача, в случай че в действителност не можете да се справите и с нея тъкмо в този момент. Дори е значимо да го вършиме понякога, с цел да се окажете в положение на т.нар " бърнаут ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР