Само за три месеца след първия потвърден случай на заразен

...
Само за три месеца след първия потвърден случай на заразен
Коментари Харесай

Заразените с коронавирус в САЩ надхвърлиха 1 млн. човека

Само за три месеца след първия доказан случай на инфектиран с новия ковид в Съединени американски щати през януари броят на инфектираните в страната надвиши 1 милион, достигайки 1 002 498, а на умрелите надвиши 50 000 и доближи 56 749. Вирусът се популяризира бързо за малко време. В момента Съединени американски щати са страната с най-вече доказани случаи на инфектирани с COVID-19 в международен мащаб.

На 14 април американският президент Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати стопират финансирането на СЗО. Той упрекна организацията, че не споделя навреме информация за епидемията, не дава навреме препоръки по отношение на политиките за предварителна защита на зараза и не е съобщила в точния момент за " пандемията ". Организацията е „ виновна за толкоз доста смъртни случаи ".

Веднага откакто бе оповестено това решение на Тръмп, то бе наказано от целия свят. Международната общественост по принцип е на мнение, че дейностите на американското държавно управление са неразумни и безотговорни. Съединени американски щати се пробват да трансферират виновността за личния си неефикасен отговор против болестта и се опълчват на главното предпочитание на интернационалната общественост да овладее епидемията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР