Само за три дни след излизането си на екран в

...
Само за три дни след излизането си на екран в
Коментари Харесай

Какво не знаем за Том и Джери, които станаха на 80 години

Само за три дни след излизането си на екран в България новият игрален филм с обичаните ни герои Том и Джери събра близо 10 000 фенове. Това слага лентата преди всичко по гледаемост у нас за седмицата.

През предходната 2020 година Том и Джери навършиха 80 години.

През 1940 година двамата аниматори Уилям Хана и Джоузеф Барбера основават първите епизоди на анимацията. Сюжетът е добре прочут – котарак, на който му е омръзнало от номерата на мишока, живеещ в неговата къща, а гоненицата сред тях в никакъв случай не стопира.

Създателите на поредицата вземат решение да няма диалект, по образеца на немите филми на Чарли Чаплин, които имат голям триумф. Виковете на Том са озвучени от самия Уилям Хана.



Още първия епизод на „ Том и Джери ” получава номинация за „ Оскар ”, въпреки да не печели премията. Впоследствие получава 7 статуетки от Американската кино академия.

През 1970 година се появяват първите рецензии за това, че Том и Джери носят прекалено много принуждение. В този интервал към този момент има отстранени поради обвинявания в расизъм подиуми с героинята на прислужницата, Мамчето, която е едра чернокожа жена с южняшки акцент.

Още забавни неща за Том и Джери, можете да прочетете на идната страница....
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР