Само за три дни подкупът, поискан от Десислава Иванчева е

...
Само за три дни подкупът, поискан от Десислава Иванчева е
Коментари Харесай

Обвинителният акт срещу Иванчева: Подкупът за три дни скочил двойно

Само за три дни подкупът, пожелан от Десислава Иванчева е скочил двойно – от 250 хиляди на половин милион евро. Това са част от обстоятелствата в обвинителния акт против задържаната кметица на „ Младост”, която още тази есен ще застане пред съда.

Бизнесменът Александър Ваклин, от който бяха поискани 70 хиляди евро, се надява Иванчева да получи неоправдателна присъда: „ Надявам се въпросът да не стане политически, а да остане престъпно – административен”.

Ваклин споделя, че за четирите обекта, които се готвил да строи в „ Младост” му поискали половин милион евро: „ Хората си упорстваха за пари и си водеха договарянията до момента в който се договорихме. Неприятно беше. Съжалявам, че медиаторът стана обвинен. Защото той беше добър човек и беше погнусен от сумата, която беше поискала госпожата”.
Делото „ Иванчева ” влиза в съда Ще го гледа арбитър Иво Хинов
Според юристите делото се крепи на обясненията на Петко Дюлгеров, който може да си смени показанията. „ Това кара прокуратурата да бърза като мълния. Това в никакъв случай не се е случвало...”, разяснява адв. Марин Марковски.

Зам.-главният прокурор и някогашен началник на спецпрокуратурата Иван Гешев обаче е безапелационен: „ Каквото и да създадем, все някой няма да е удовлетворен. Ако бяхме го създали за година, щяха да кажат, че е доста постепенно. Сега споделят, че е доста бързо”.

Обвинител и бранител се сблъскват и по друга тематика – съгласно Марковски Дюлгеров се е возил в колата на Иванчева и е сложил парите зад седалката на кметицата, която шофирала; Гешев пък счита, че „ всеки българин със междинна просветеност може да реши дали да има вяра, или не”.

Защитата дефинира процеса като скърпен, а прокуратурата – като примерен, защото даже в прилежаща Румъния нямало хванати политици с сходен рушвет.

Арестът на Десислава Иванчева Делото „ Иванчева ” влиза в съда Арестуваната зам.-кметица на „ Младост ” желае на независимост Шефът на пандизите: Иванчева е изведена от болница без белезници Иванчева излезе от болничното заведение Делото " Иванчева " стига до съд в рекорден период Десислава Иванчева влезе в затворническата болница И.д. кметът на " Младост ": Не съм виждал Иванчева да взема пари под масата Окончателно: Десислава Иванчева е отстранена като кмет на „ Младост ” Съдът и през днешния ден не реши дали Десислава Иванчева остава кмет на „ Младост ” Столичният общински съвет избра арх. Румен Русев за краткотраен кмет на „ Младост ” Иванчева отхвърля да е кметувала в „ Младост ” от ареста Кой ръководи в този момент софийския регион „ Младост “ Апелативният спецсъд остави Десислава Иванчева в ареста Общинският съвет утвърди Владимир Клисуров за краткотраен кмет на „ Младост ” Десислава Иванчева: С Александър Ваклин сме се срещали два пъти Може да не желае, само че Владимир Клисуров ще е и.д. кмет на „ Младост ” Прокуратурата добави обвиняванията на Десислава Иванчева, заместничката й и Петко Дюлгеров Адв. Екимджиев: Шумният арест е индикация за паралелни цели Цацаров: „ Отчайващи нелепости ” са, че вървим към прокурорска тирания Пиарът на „ Младост ”: Дюлгеров е подхвърлил парите в колата на Иванчева
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР