Само за седмица 10 души са починали във Варна след

...
Само за седмица 10 души са починали във Варна след
Коментари Харесай

Дневник: Бърз убиец уби 10 души във Варна за 1 седмица

Само за седмица 10 души са умряли във Варна след приложимост на хероин, към който е бил прибавен многократно по-мощният синтетичен фентанил. Данните са неофициални и бяха обявени за " Дневник " от два самостоятелни центъра за лекуване на зависимости - " Само през днешния ден " и  " Промяната е живот ". През предходната седмица в града бяха арестувани и две дами, разпространяващи още по-силен и гибелен аналог на фентанила - алфа-метилфентанил.

Фентанилът е болкоуспокояващо вещество, синтезирано въз основата на морфина. Неговият аналог - алфа-метилфентанил, който се приема на мрачно посредством поемане през носа и провокира мощни халюцинации, е пет хиляди пъти по-мощен от метадона да вземем за пример. По тази причина свръхдозирането му също е прекомерно постоянно. Двете вещества преди няколко години хвърлиха в суматоха Северна Америка, а няколко десетки души умряха в съня си след използването им в средиземноморските курорти на Испания. Сега фентанилът и алфа-метилфентанилът към този момент са проблем и в България.



Информацията за десетте смъртни случая през миналата седмица във Варна не беше нито доказана, нито отречена от регионалната дирекция на полицията в града. От отговори на изпратени въпроси на " Дневник " в понеделник (17 юли) се разбра единствено, че сигнали за появяването на фентанил на наркопазара във Варна има от преди към два месеца и че полицията не разполага с данни за броя на умрелите от свръхдоза. Засега няма данни какъв брой от случаите са докладвани в полицията, къде и по какъв начин е настъпила гибелта и чака ли се информация от осъществени аутопсии.

Още в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР