Само за последните 4 дни (периода 14 – 17 юни)

...
Само за последните 4 дни (периода 14 – 17 юни)
Коментари Харесай

ДАБДП: Намалете скоростта, тръгвайте отпочинали на път

Само за последните 4 дни (периода 14 – 17 юни) по пътищата в страната са починали 16 души. Председателят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ Малина Крумова през днешния ден изпрати писмо до всички институции и представители на неправителствения бранш включени в Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата с апел за още по-категорични дейностите за предварителна защита и усилване на вниманието на обществото към потребността от повече приемливост и внимание на пътя.

Статистиката демонстрира, че от починалите 9 са били водачи, 3-ма пасажери, 2-ма пешеходци, 1 велосипедист и 1 моторист. На този стадий няма обща взаимозависимост сред произшествията – станали са на разнообразни пътища в цялата страна, има както такива в градовете, по този начин и отвън тях. Според информацията на Министерство на вътрешните работи от първичните огледи, предпоставките за възникването им са били несъобразена скорост, загуба на надзор, нахлуване в насрещното платно, овакантяване на пътя и самокатострофиране.

Държавната организация приканва всички водачи да понижат скоростта – потвърдено е, че тя покачва риска за допускане на неточност, а при възможен случай усилва в пъти следствията. Да не подхващат рискови изпреварвания – една от аргументите за пораждане на най-тежките катастрофи. Да не дават ръководството на транспортните средства (в това число на мотопеди и мотоциклети) на неправоспособни лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР