Само за последните 4 дни (периода 14 - 17 юни)

...
Само за последните 4 дни (периода 14 - 17 юни)
Коментари Харесай

16 души са загинали за 4 дни по пътищата на България

Само за последните 4 дни (периода 14 - 17 юни) по пътищата в страната са починали 16 души . Шофьорите да понижат скоростта и да потеглят отпочинали на път, поучават от Държавната организация за сигурност на придвижването по пътищата (ДАБПД) в намерено писмо от ръководителя Малина Крумова.

От починалите 9 са били водачи, 3-ма пасажери, 2-ма пешеходци, 1 велосипедист и 1 моторист . На този стадий няма обща взаимозависимост сред произшествията - станали са на разнообразни пътища в цялата страна . Катастрофите са били както в градовете, по този начин и отвън тях.

Според информацията на Министерство на вътрешните работи от първичните огледи, аргументите за злополуките са несъобразена скорост, загуба на надзор, нахлуване в насрещното платно, овакантяване на пътя и самокатастрофиране.
 1800 притежатели на коли с прекъсната регистрация поради шофиране с дрога
1800 притежатели на коли с прекъсната регистрация поради шофиране с дрога

Три дни ревизират интензивно за приложимост на алхокол по линия на TISPOL

Призивът на държавната организация за понижаване на скоростта е поради риска за допускане на неточност, а при възможен случай следствията усилват в пъти.

От организацията поучават и да не подхващат рискови изпреварвания , което е една от аргументите за пораждане на най-тежките катастрофи.

Важно за сигурността на всички ни е, ръководството на транспортните средства (в това число на мотопеди и мотоциклети) да става единствено от хора, които имат дееспособност .
 След поредицата тежки произшествия Министерство на вътрешните работи ускорява контрола
След поредицата тежки произшествия Министерство на вътрешните работи ускорява контрола

Следят за неправоспособни водачи и детски столчета

Шофьорите да потеглят на път отпочинали, а когато почувстват отмалялост наложително да спрат. Заспиването или загубата на схващане на лидера са измежду вероятните предпоставки.

Пешеходците освен да пресичат на обозначените места, само че и постоянно да се уверят, че транспортното средство има задоволително време да спре. Изключително значимо е родителите да обезопасят своите деца в колата и да им дават образец с държанието си на пътя .

Мотоциклетистите да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата и наложително да употребяват предпазни системи (каски и защитни екипировки), поучават от организацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР