Само за последни дни са регистрирани над 6 000 домейна,

...
Само за последни дни са регистрирани над 6 000 домейна,
Коментари Харесай

Да внимаваме с приложенията за коронавирус, съветва киберексперт

Само за последни дни са регистрирани над 6 000 домейна, свързани с ковид и надлежно такива ваксина и зараза. Това съобщи в утринния блок на БиТиВи Любомир Тулев, специалист по киберсигурност.

Домейните обаче могат доста елементарно да бъдат изпращани към фишинг мейли - мейли, които са лъжливи и се пробват да съставляват законни организации като управляващите или пък Световната здравна организация (СЗО), уточни Тулев.

Експертът по киберсигурност даде за образец, че предходната седмица са засекли обстановки с изпращане на мейли от името на Световната здравна организация с рекомендации за персоналната сигурност на хората.

Той предизвести, че в случай че хакерите съумеят да влязат в нашия компютър посредством фишинг мейли, файловете ни могат да бъдат заключени и да бъде пожелан откуп. Хората би трябвало да бъдат деликатни, когато отварят мейли в подтекста на ковид, прикани Тулев и уточни, че сами може да се осведомяваме с ограниченията.

Експертът по киберсигурност моли хората да внимават и с приложенията на телефона, за които се оферират да бъдат конфигурирани приложения и хората да получават достъп до действителна информация за инфектираните с ковид. Така информацията ни в телефона може да бъде хакната и хакерите да изискат да вземем за пример 100 $ по формата на биткойни.

Едно такова приложение за следене на потребителя дали съблюдава наложената карантина или не, без самото единодушие на хората не може да бъде конфигурирано, уточни Любомир Тулев.

" Не се предоверявайте, тъй като в действителност може да станете жертва на измамници ", посъветва киберекспертът в умозаключение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР