Само за първите 6 месеца на 2019 г. с 36%

...
Само за първите 6 месеца на 2019 г. с 36%
Коментари Харесай

Петима кандидати за кмет изложиха визията си за въздуха в София

Само за първите 6 месеца на 2019 година с 36% понижават фините прахови частици по отношение на предходната година. Все още обаче това е извънредно незадоволително и за това имам сериозното желание за продължение на всички ограничения за възстановяване качеството на атмосферния въздух.

Това съобщи актуалният столичен кмет и претендент за четвърти мандат Йорданка Фандъкова на полемика с останалите четирима претенденти за кмет на столицата, отдадена на развиването за чистия въздух в София.

София като всички огромни градове има своите провокации като качеството на атмосферния въздух . Замърсяването на въздуха въздейства извънредно доста на хората и децата , предизвести актуалният столичен кмет.

Според Фандъкова въпросът е доста значим и зависи от всички нас - от институциите и включването на всички жители. Тя напомни и какво е направено от Столична община с отварянето на повече метростанции, възстановяване на енергийната успеваемост и подмяната на остарелия градски превоз.

Много е значимо жителите да бъдат осведомени за качеството на атмосферния въздух , уточни Фандъкова. Вследствие на всички тези ограничения има резултат и те демонстрират трайна наклонност за понижаване броя на фините прахови частици.

От своя страна някогашният народен публичен бранител и претендент за кмет на София Мая Манолова разяснява, че качеството на атмосферния въздух е обвързвано с конституционното право на българските жители да живеят в удобна и здравословна околна среда. По данни на Световната здравна организация в България 39 души на ден умират от болести , провокирани от мръсния въздух.

Проблемът е сериозен и това е една от аргументите страната ни да бъде в наказателна процедура , предизвести Манолова. Ако не се подхващат съответни ограничения, България ще продължи да бъде осъждана от Европейската комисия . Столична община би трябвало да има отношение към замърсителите , причинявани от Топлоелектрическа централа в Южна България, уточни някогашният омбудсман.

Заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки поздрави Фандъкова за направеното през годините и уточни, че казусът за качеството на атмосферния въздух в София и във всички градове се дължи на 2 аргументи - превозът и отоплението.

Усилията ни би трябвало да бъдат ориентирани към това превозът да бъде екологично чист посредством създаване на вътрешен пръстен и кръг. По отношение на отоплението, би трябвало да се върви към газификация на града и да се отстрани горенето на всевъзможен тип нечисти боклуци , заръча Джамбазки.

Той не може да си показа по-чисто отопление от това на " Топлофикация ", спрямо битовото да вземем за пример.

Кандидатът за кмет на " Демократична България " Борислав Игнатов уточни, че въздухът в София е рисков и като цяло страдаме от неприятно здраве, тъй като спортуваме малко . Мръсният въздух е проблем номер 1 и това е явен знак, че нещата не са наред, предизвести той. Конкретните ограничения на Демократична България за развиването на чистия въздух подсигуряват, че могат да ги изпълнят за четири години . Той счита, че София може да бъде пример за образец на другите дребни и огромни градове.

Лидерът на " Спаси София " Борис Бонев разяснява, че за него е значимо какво към този момент е било направено . Много преди тематиката за чистотата на въздуха да стане известна, от гражданската организация са почнали да се занимават с нея, похвали се Бонев. Според него ние не виждаме и не усещаме проблемите на мръсния въздух, само че това не значи, че той не е тук. За това от " Спаси София " оферират своя " План за София ", с който да подобрят качеството на атмосферния въздух посредством приоритизиране и развиване на градския превоз и справяне с битовото отопление.

Няма по какъв начин виновен политик, който има упоритостта и желанието да стане кмет, да разполага с милиард и 700 хиляди бюджет, да не сложи като приоритет здравето на хората, а не икономическото или персоналното наслаждение и комфорт, акцентира водачът на гражданската организация.

" Време е за смели ограничения и решения, а освен за празни приказки и общи благопожелания ", прикани Бонев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР