Само за първите 4 месеца на 2019 България е внесла

...
Само за първите 4 месеца на 2019 България е внесла
Коментари Харесай

2,4 млн. кг сухо мляко внесохме само за 4 месеца: нищо не ни е истинско

Само за първите 4 месеца на 2019 България е внесла 2 376 тона изсъхнало мляко, като с тези размери се подрежда в класацията на най-големите консуматори на изсъхнало мляко в Европа, изпреварвайки Унгария, Чехия, Гърция, Португалия, Румъния, Финландия и други

Суровината се употребява в индустриалното произвеждане на "млечни " артикули, както и на имитиращи млечни артикули и млечно-кисели десерти.

Справка на АгроКлуб демонстрира, че главният импорт е от Полша - близо 97% от общия размер на импортираното изсъхнало мляко. Сравнително дребни размери изсъхнало мляко (с изтичащ период на годност) са импортирани също от Румъния, Гърция, Кипър и Англия.
Индустриалното произвеждане на изсъхнало мляко употребява най-често методът за изпаряване до 180 градуса по Целзии, като потребните качества в млякото изчезват до 2-та година.

Животновъдите в България показват вносът на изсъхнало мляко като съществена причина подбиваща пазара и опциите за развиване на бранша. За последния статистически интервал, производството на мляко спада с 4,9% на годишна база, като броят на животновъдните ферми в България с крави сред 20 и 50 броя понижава с над 30% за последните 5 години.

Официалната земеделска статистика показва повода за това в окрупняването на стопанствата и за сметка на индустриалното отглеждане на животни, което обаче - нито основава претовареност в селските райони, нито основава рентабилност за локалното население, а също лишава от пазарна опция фамилният вид стопанства в селата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР