Само за няколко месеца повече от 10 къщи са подпалени

...
Само за няколко месеца повече от 10 къщи са подпалени
Коментари Харесай

Огнен кошмар обедини българи и цигани във Врачанско ВИДЕО

Само за няколко месеца повече от 10 къщи са подпалени във врачанското село Търнак. Огнените офанзиви накараха роми и българи от селото да вършат цивилен патрули, с цел да опазят парцелите си, оповестява "Булнюз ".

Преди дни в обитаемото място бяха подпалени 4 къщи, които са на огромно разстояние една от друга. Става дума за съзнателно действие, осъществено от 32-годишен мъж от същото село, който е арестуван за 72 часа и е с повдигнато обвиняване. Все още се обяснява дали той е работил самичък и какви са били претекстовете му.

Пострадалите, които са възрастни и мъчно преносими, се оплакват, че към момента нямат ток - спят и живеят на мрачно. Според жителите електричество не може да се прекара, тъй като кабелите най-вероятно са се разтопили по време на миналите пожари.

"Не мислим, че единствено един човек е запалил къщите. Невъзможно е да го направи самичък. Би трябвало да има още някой ", счита гражданин на Търнак.

"Ако институциите вземат ограничения, може да се оправим с казуса. Да се постави видео наблюдаване, да патрулира жандармерия вечер. Ако има превантивни ограничения, може да се оправим с казуса ", счита негов съселянин.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР