Само за няколко години автомобилната компания на Илън Мъск се

...
Само за няколко години автомобилната компания на Илън Мъск се
Коментари Харесай

Гигафабриката на Tesla бе обявена за най-ефективният производител на автомобили в САЩ

Само за няколко години автомобилната компания на Илън Мъск се трансформира в главен състезател в цялата автомобилна промишленост и стана първата автомобилна компания след Ford, която не банкрутира на този пазар. Според новия отчет на Bloomberg, гигафабриката на във Фримонт е оглавила класацията на най-ефективните американски автомобилни фабрики. Там се създават електрически автомобили със скорост 1 нов електромобил на всеки 77 секунди .

През последното тримесечие на 2021 година общото произвеждане на Tesla надвиши 1 милион електрическия автомобил. Най-голяма е заслугата на гигафабриката в Шанхай, която сподели рекорден растеж и през месец декември създаде и продаде съвсем 71 000 електрически автомобила Model 3 и Model Y. През цялата 2021 година китайският отдел на Tesla създаде общо 473 078 електрическия автомобил, като всичките бяха продадени на клиентите.

В същото време сериозен растеж бележи и гигафабриката на Tesla в Калифорния. В началото на тази седмица Bloomberg заяви, че продуктивността на тази гигантска фабрика към този момент е достигнала 8550 електрическия автомобил седмично. Това е безспорен връх за американските автомобилни фабрики.

На второ място е заводът в Кентъки. Там се сглобяват по 8427 автомобила на седмица. На трета позиция е Spartanburg в Южна Каролина, благосъстоятелност на BMW (8343 автомобила). Четвърти е заводът на Toyota в Принстън, а на пето място е класиран заводът за камиони на Ford. Информацията е на изданието Electrek.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР