Само за няколко часа столичната дирекция на Националната агенция за

...
Само за няколко часа столичната дирекция на Националната агенция за
Коментари Харесай

НАП София събра над 300 000 лв. просрочия от некоректни търговци

Само за няколко часа столичната дирекция на Националната организация за приходите (НАП) съумя да събере от касите на неточни търговци над 300 000 лева просрочени отговорности.

" Съвместни инспекции и наложително изземане на средствата от касите на търговски обекти направиха обществени реализатори и инспектори по приходите от отдел Оперативни инспекции на Търговско дружество на Национална агенция за приходите София на територията на София, Боровец, Банско и други обитаеми места в област Благоевград. Мерките са ориентирани към компании с просрочени обществени отговорности, за които Национална агенция за приходите има данни, че реализират активност и осъществят обороти, а в същото време имат формирани изпълнителни каузи и не обслужват непринудено насъбраните отговорности ", оповестиха от Търговско дружество на Национална агенция за приходите - София.

В сряза инспекциите са обхванали 51 търговски обекти, ситуирани на основни търговски улици в София. За тях е имало данни както за просрочени отговорности, по този начин и за осъществяване на огромни обороти.

" В рамките на два часа екипите на Търговско дружество на Национална агенция за приходите София съумяха да съберат над 39 000 лв.. Всички търговци са създали непринудено внасяне на откритите в касите средства. Принудително са конфискувани средствата единствено от един търговски обект, където не е оказано подпомагане на органите по приходите ", заяви данъчната организация.

Във вторник инспекции са направени в 18 обекта в Банско, Добринище, Разлог и село Баня, вследствие на които са събрани над 35 000 лева, а една от компаниите е погасила целият си отложен дълг в размер на над 195 000 лв.. В Боровец от 20 обекта са събрани над 14 800 лева, а от обекти в Сандански и Петрич сумите са над 29 000 лева

" Съвместните инспекции, при които се прави наложително изземане на средства от касите на компании или търговски обекти, са непрекъсната мярка на Национална агенция за приходите по отношение на неточни задължени лица, като със събраните средства се погасяват отчасти или напълно насъбраните отговорности. Част от обектите се слагат под непрекъснато наблюдаване от инспекторите от отдел " Оперативни инспекции ", с цел да се избегне некоректното извеждане на пари от касите ", показват още от Национална агенция за приходите.

Продължава засиленият надзор в зимните курорти и близките обитаеми места, оповестяват още от данъчната организация.

Само за няколко часа в град Якоруда инспекторите са установили нарушавания в 14 от тестваните 20 обекта. В седем от тях е липсвало фискално устройство, а в останалите не е публикуван фискален бон при осъществената контролна покупка. На всички обекти извършители ще бъде наложена насилствената административна мярка " Запечатване ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР