Само за няколко часа екипите на „Фискален контрол, които извършват

...
Само за няколко часа екипите на „Фискален контрол, които извършват
Коментари Харесай

НАП обяви два хотела на един собственик по морето за рекордьори по нарушения

Само за няколко часа екипите на „ Фискален надзор ", които правят инспекции по Южното Черноморие, откриха редица нарушавания на данъчното и осигурителното законодателство при два хотела, които са благосъстоятелност на един и същи човек. Инспекторите ще наложат общо 23 акта за определяне на административни нарушавания, а двата обекта ще бъдат запечатани, оповестиха от Национална агенция за приходите.

За неиздаване на касова записка следва да бъде затворен и хотел в Бургас. Поради укриване на обороти, същата мярка ще бъде наложена и на две от най-големите нощни заведения в регионалния център. Те са били тествани на правилото на тайния клиент, като при контролните покупки инспекторите не са получили касови бележки.

И за други фрапиращи случаи при инспекциите на „ Фискален надзор " оповестяват от Национална организация за приходите. При един от огромните аквапаркове по Южното Черноморие данъчните чиновници открили, че нито едно от 19-те фискални устройства на обекта не е подавало информация за оборотите си към Национална агенция за приходите от края на юни тази година.

И тази година стотици данъчни инспектори от звеното за фискален надзор, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници ", правят лятна контролна акция по Черноморието. От началото на акцията до в този момент се осъществени общо над 7 000 инспекции, като запечатаните до този миг обекти са 151.

От Национална агенция за приходите напомнят, че и през тази година неиздаването на касова записка се глоби неотложно със запечатване на комерсиалния обект, с изключение на нормалната санкция, само че главната цел на проверяващите е да насърчат доброволното съблюдаване на данъчните условия.

От приходното ведомство употребяват също и отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите си, с цел да откриват рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните. Освен хотели, заведения за хранене, питейни заведения, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг са подложени тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета, допълват от Национална агенция за приходите.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или по е-поща на [email protected]
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР